TVÅDELAT MYLER, KLASS 1 - UTVÄRDERING

 
För ett tag sedan köpte jag ett Mylerbett. Ett tvådelat Mylerbett med fasta ringar och med en liten tungfrihet. Deras lägsta port, de själva kallar det för klass 1. 
 
Jag köpte detta bettet eftersom att jag ville testa något som var lite annorlunda på Palle. Jag gillar att övergången till mittdelen är väldigt finlemmad. Jag gillar att bettet är lite smalare fast att det ändå finns lite tyngd i det. Tittar man in i munnen när bettet ligger där så tycker jag att det följer munnens form på ett helt annat sätt och de fasta ringarna är mjuka mot hästens mungipor. Jag fick en känsla för att det skulle passa Palle helt enkelt. 
 
Och jag hade rätt. Palle kan vara lite svår att få ett ordentligt sug på i handen i dressyren. På hans tvådelade baucherbett funkar han mycket bra men jag får en lite stum känsla. På detta upplever jag att han trivs bra på och känslan på detta bett efter en bra uppvärming har varit det bästa jag någonsin känt på Palle hittills. Han vågar verkligen ta tag i bettet. Jag har ju berättat att han har kännts så himla fin i markarbetet och dressyren nu det senaste och känslan beror delvis på detta bettet. Så från och med nu så är detta vårat nya trimm/markarbetsbett. 
 
Jag planerar att fortsätta ha baucherbettet på dressyrtävlingar samt viktigare träningar i dressyr för jag har faktiskt ingen aning om hurvida man får tävla på detta bettet i dressyren? Någon som vet? 
 
Eftersom att Corven inte har varit igång på grund utav oturliga omständigheter som med sparken så har jag inte kunnat testa det på honom. Hoppas på att kunna göra det snart! 

Kommentera här: