ATT RIDA OMHOPPNING

Ytterligare ett gäng med bilder från Aneby, denna gången från omhoppningen. Det är något som jag tycker att Palle och jag är ganska bra på att göra. Mina bästa tips för att rida en bra omhoppning är:
 
*Håll huvudet kallt. Det man inte behärskar på träning ska man inte heller göra på tävling. Låt det inte gå fortare och fortare, det brukar snabbt resulterade i nedslag eller onödiga missar.
 
*En jämn rytm och korta vägar är i regel det mest effektiva sättet att bli vinnaren. Så stressa inte iväg, att ligga kvar i samma tempo som i grundomgången kan man vinna många tävlingar på om man planerar sina vägar.
 
*Planera hur du ska rida i förväg, kanske är du och din häst bättre eller sämre på en viss typ utav svängar. 
 
*Öva på att rida omhoppningssvängar på träning, samt rida diagonalt på hinder och kanske ta bort ett galoppsprång på linjer. Börja inte för svårt, ha låga hinder så att det känns tryggt om det inte skulle gå precis som tänkt.
 
Hoppar snett över oxern för att tjäna in tid.
 
Vi har inte landat ännu men ni kan se på både Palle och mig att vi är helt på det klara med att vi ska åt höger efter landningen.
 
 Över sista hindret.
 
Jag har sagt det innan men jag säger det igen. Fotograf är Jenna Lindstedt och hon fotade alla ekipage i Aneby. Ni hittar bilderna på alla andra ryttare HÄÄÄR och kontakt till Jenna är: jenna.lindstedt@telia.com

Kommentera här: