INLÄGG OM EOLUS

Fick en förfrågan om jag inte kunde berätta mer om Eolus, bland annat om han fortfarande rids, men nej, Eolus rids inte längre. Han går mest i hagen och är sällskap, ibland får han kanske vara med på något och pysslas om men i huvudsak är han bara sällskap. Han verkar trivs väldigt bra med det, han & Linus har varit bra för varandra.
 
För 2-3 år sedan hade Eolus mycket otur med hovbölder, sår och lite all möjlig skit. Han började också att magra av, kunde inte lägga på sig vikt och såg allmänt illa ut. Vi bestämde att vi skulle avliva honom men plötsligt vände det. Han blev tjock & rund igen och rörde sig som aldrig förr. Detta ledde till mycket vila och efter det har vi inte ridit igång honom. Hade han kunnat hållas igång hela tiden hade han säkert kunnat bli lätt riden fortfarande. 
 
Nu är han gammal & det har börjat att märkas i kroppen, det i kombination med att han är en häst som inte bara går att sitta upp och rida ut på är en annan anledning till att han inte rids mer. I sin ungdom blev han väldigt skrämd och har efter det haft lätt till panik ute i skogen även om det blev bättre & bättre med åren så är det svårt att bara rida ut och ha mysigt på en häst som honom.
 
Eolus har inte ridits särskilt mycket i livet men var underbar att rida. Byggd i uppförsbacke och allmänt fin. Han föddes här hemma (innan jag fanns). Och har levt här i hela sitt liv. På senare år har han blivit lugnare men har alltid varit väldigt lekfull. Han har alltid varit den pilliga, buffliga samt den irriterande kompisen i hagen helt enkelt, haha!
 
Ett gäng bilder från 15-åriga jag och 18-åriga Eolus! Supersnäll häst.

Kommentera här: