JAG & DODO IGÅR

 
Igår red jag ett renodlat dressyrpass på Dodo och jösses vad det behövdes. Han har börjat bli så himla fin när man låter honom jogga utan någon samling. Han följer en så fint, kan rida mjuka bågar fram och tillbaka. Men nu behövs det lite mer lösgjordhet & lite mer balans om det ska bli riktigt bra.
 
När jag började rida honom fick jag sitta i kanske två till fem varv på en större volt och då kunde jag hitta lite spårning & böjning i ett eller några få steg. Så han har blivit mycket starkare, men för att komma igenom lite till ber jag om samma spårning & böjning samt frågar om han kan samla sig och skjuta på lite till samtidigt.
 
Precis som för ett år sedan när vi fick till det några få steg så får vi till det några få steg nu också med jättefin trav & galopp. 
 
Jag tycker att han går riktigt bra på bilderna även om det är en lång bit kvar. Jag brukar kika på hans rumpa/kors som är mycket högre än hans manke. Kan jag dra en rak linje på bilden mellan manke & kors så tycker jag att det är jättebra. Även om det fortfarande inte ser så häftigt ut så vet jag att Dodo kämpar på och har vinklat in sitt bäcken ganska mycket med tanke på hur han är skapt.

Kommentera här: