UNGPONNYCHAMPIONATET

Med lite mer än en månad kvar till Ungponnychampionatet börjar det bli hög tid för att rida igenom programdelar. Programmet är väldigt annorlunda mot LA:1 som vi har kvalat i så det är flera vägar som Diva måste vänja sig vid...Hade önskat att jag kunde skriva att Merry skulle starta också men vi vet inte om det kommer att funka ännu. Ser tyvärr inte så ljust ut. 
 
Det bästa av allt är att inridningen sker i trav och inte i galopp som det är i LA:1. Tycker att det är obegripligt att det är galopp--->halt i LA:1, hur man kan begära den samlingen på rakt spår det första man gör i det första LA-programmet? Det finns inget annat i det programmet som kräver den samlingen. Det är som gjort för att man ska rida in och tvärnita hästen med tygeln. Jag gillar LA:1 annars men tycker att de hade kunnat behålla inridningen i trav.
 
 
Dessa sista veckor innan championatet är det alltså fokus på att befästa de nya vägarna så att hästen känner igen sig i dem. De har ju såklart gjort det mesta utav detta i någon form innan men det har blivit mer fokus på de övningar som stärker de mest samt vägarna som rids i det programmet vi kvalat i. 
 
Förhoppningsvis kommer vi ut på 1-2 tävlingar innan så vi har tävlingsflowet i kroppen också. Vi fick ju tyvärr skippa tävlingen vi skulle på idag men förhoppningsvis kan vi göra ett nytt försök snart.
 
Jag & Diva i Ölmstad tidigare iår.

Kommentera här: