Kommentarer:


Emma:

Åh vilken sötnos! ♥
Du ger ju ganska ofta små ridtips involverat i dina inlägg så tänkte kolla om du skulle vilja ge lite tips på hur man gör när hästen inte vill stå still. Diara har väldigt svårt för momentet halt-hälsning, eller egentligen halter överlag. Det är hela tiden ett passande så att hon inte går framåt, bakåt eller åt sidan. Hon får liksom ingen ro i halterna utan vill bara röra sig. Har tränat tålmodigt i över ett halvår nu med endast en marginell skillnad som resultat och oftast faller det tillbaka helt när vi ska göra den på medellinjen som den ligger i programmen. Några tips? ☺

Svar: Oj, det är faktiskt en väldigt svår fråga. Man kan testa att göra halt mellan två bommar, då är chansen att de rör sig i sidled inte lika stor men annars skulle jag säga att lära in ett röstkommando kan funka väldigt bra. Jag har faktiskt ett sådant på Diva och det har gjort hennes halter mycket bättre.

Men annars är det bara att fortsätta att vara konsekvent och att kanske öva när hästen är lite matt. Just för att det ska bli lättare för dem att göra rätt.

Vet inte om mina tips är så mycket till hjälp, men lycka till! Det kommer bli bättre😀
Ellen

skriven


Kommentera här: