DAGENS HOPPTRÄNING - Palle

Dagens hoppträning gick väldigt bra. Jättekul att träna igen!  Mot slutet gick det som på räls. Blev några språng på 130cm och Jens var väldigt nöjda med oss. Inte alltid det händer😉😂

Det jag måste tänka på och det är sedan innan också är att rida på ordentligt framåt i uppvärmingen. Inte "smyga" omkring för att hålla honom lugn. Utan att jobba honom ordentligt. Få fram hans mekanik i galoppen och få igenom honom. Vi var ganska duktiga på det idag och Palle kändes överlag väldigt fin i markarbetet.
 
Som Jens sa så är inte problemet att Palle inte taggar till och börjar jag då med att såsa omkring för att sedan börja hoppa så slår han liksom på alla cylindrar. Så jobba aktivt från början och sedan behålla detta i hoppningen. Ofta jobbar vi mycket med små hinder & cavalettis först för att få in känslan, men idag gick vi på banan ganska så direkt. 
 
Ibland när Palle bli sådär taggad blir jag fast i handen & han blir sprinig. Då blir det svårare att få in en härlig rytm eftersom att det blir svårare att se avstånden.Det är en utav anledningarna till att vi vill förbättra detta, en annan är att sprången blir rundare & finare. Kommer man i en rund härlig galopp är det ju större chans att språnget blir rundare, kommer man i en lite springig galopp blir sprången lätt därefter.
 
Kort & gott en jättebra träning och jag tycker att vi höll en ganska hög nivå idag. Speciellt med tanke på hur vårat år varit. 
På gården brukar en lös liten ponny gå omrking. Idag hade Palle en lite skräckblandad förtjusning över detta, haha!
 

Kommentera här: