TÄVLINGSRESUME 2017 - Hällebo Meriadoc KWD77

Merrys år har varit lite knackigt, oturligt problem som gjort att det inte gått att rida honom på bett, ni kan läsa mer om det problemet HÄÄR. Men vi har haft ett bra tävlingsår ändå, vi har debuterat LB+5 (105CM) hoppning, debuterat LA dressyr samt ridit ungponnychampiontatet i dressyr. Om det inte hade varit för strulet så hade vi kunnat prestera mycket bättre dock...Men vi är glada ändå, här kommer bilder, film + text från den gångna säsongen! 
 
Vi öppnade upp säsongen med att debutera LA:1. Han gick ganska bra på bettet i början så här hade vi fullt sikte på dressyrtävlingar & att kvala till championatet. Just denna start blev det lite spänt och några missar. Vi missade kvalprocenten precis men var ändå nöjda, Merry hade känts fin och det var ändå ett ganska bra genomfört program. 
 
På de två nästföljande dressyrtävlingarna i Bratteborg & Ölmstad gick det mycket bättre. Där satte vi våra två kval till ungponnychampionatet.
 
Sedan kom det stora bakslaget.  Det gick fint på framridningen men på banan så gick han helt plötsligt inte att rida pga bettet. 
 
Efter pannkakan som skedde precis i slutet utav maj så kom ju tanken att vi kanske skulle försökt att kvala honom i hoppningen istället. Men det är ju lätt att säga i efterhand. Ingen av oss hade ju någon aning om att det skulle bli såhär. Problemet var bara att vi hade i stort sett inte hoppat ordentligt på ett halvår. Det skulle innebära att vi först måste komma igång träningsmässigt, tävlingsmässigt och så måste vi dessutom debutera LA (110CM) på ca 2 månader. Det var för tight, men vi kunde ju ändå inte tävla på bett så det blev sedan full fokus på hoppning istället!
 
Vi gjorde årets första hoppstart i Aneby. FELFRITT! Är jättenöjd med den rundan.
 
Vi åkte på Paynjump, Merry hoppade åter igen felfritt!
 
Vi debuterade LB+5 på en spektakulär bana i Växjö. Då tog det tvärstopp, haha. Miljön blev lite för mycket. Vi red ytterligare en LB+5 i Vaggeryd några veckor senare, då med ett nedslag. 
 
Det gick bättre att rida med bett igen. Vi gjorde en chansning och startade Championatet. Gick sådär. Visst, ganska bra % och vi slutade totalt 6:a. Men enligt mig, om förutsättningarna varit annorlunda, så hade vi viljat & kunnat slåss om topp 3.
 
Vi red en LB (100CM) i Linköping som vi var SÅÅÅÅ nöjda med! Ett nedslag men bäst av unghästarna och därmed pris. Han kändes riktigt cool & bekväm. Trots att det var första inomhus och lite mer "störretävlingkänsla". Han kändes dessutom toppen på bett igen!
 
Vi avslutade sedan säsongen med en felfri ritt i 90cm! Han kändes jättefin. 
 
Så ja, visst hade vi viljat lite till men årets största framsteg är kanske hur mycket han har mognat som tävlingsponny. Precis som Diva så har det verkligen växt fram steg för steg under året och nu i slutet har han känts så himla enkel och härlig. 

Kommentarer:


Skit I det du:

Underbara filmer! Och vilken superfin ponny du har gjort resan med :D Önskar er all lycka inför det nya året som snart är här!

Kram

Svar: Tack!
Ellen

skriven


Kommentera här: