10 MINUTERS PARAPLYTRÄNING

Idag invigde vi paraplyet. Linus är en känslig häst som har lätt till flykt. Och han är lite rädd för vissa moment som gör att han inte är riktigt trygg med att ha ryttare på ryggen. Därför har jag valt att backa tillbaka för att jobba med det som gör honom rädd vilket är saker som kommer in i synfältet samt föremål högt upp, som till exempel en ryttare, täckespåtagning eller om du bara står på backen & sträcker upp båda armarna i luften till exempel. 
 
Under de två månaderna som vi nu har haft Linus så har han gjort stora framsteg! Man får vara lite påhittig och nu känns som att nya grejer inte alls är lika "big deal" längre. Dels för att han har landat här hos oss men också för att han litar mer på mig. Han behöver helt enkelt lite extra tid.
 
Här kommer det ett gäng bilder från dagens lilla träning:
Linus första möte med paraplyet. 
 
Lite obehagligt att ha det på sig, då började han att gå. Eftersom det inte vara nära panik på något vis håller jag bara kvar det och ber honom att stanna. 
 
Det tog något varv eller två men direkt när han stannar får han godis & beröm.
 
Lite läskigt igen. Linus vet att han ska stanna men lutar sig så långt det bara går, haha. Men väldigt duktig här ändå som stannar kvar utan att jag behöver röra honom.
 
Duktig!
 
Saker som fladdrar högt upp är Linus rädd för och det är framförallt det som han behöver träna på.
 
Efter ca 5 minuter kunde jag hålla paraplyet högt och hoppa med det bredvid honom. Dessutom vilar han ett bakben. Träningen går framåt! Dessutom kunde jag fälla upp och ner paraplyet utan någon större reaktion.

Kommentarer:


Annie:

Bra jobbat! Vet väldigt många hästar som hade blivit rädda för ett fladdrande paraply över och bredvid dem.

Svar: Tack :) Ja han är faktiskt riktigt duktig.
Ellen

skriven


KarinLindblad.se:

Haha sista bilden är ju bara helt fantastisk. Heja er!

Svar: Ser ut som jag ska flyga iväg med mitt lilla paraply 😉 Tack! :D
Ellen

skriven


Kommentera här: