MIN MÅNDAG

Under måndagsmorgonen & förmiddagen styrde jag med tvätt av Palles sår, hämtade ut metacam samt köpte annat nödvändigt till vår dagliga tvättrutin. Passade på att handla middagsmat också, resten utav familjen är på semester så jag håller ställningarna här hemma. Jag passade även på att hämta hem lite mash & medigest, Palle fick lite lös mage av att stå så länge på kliniken med allt vad det innebar så det + gräs som han äter nu kommer att göra susen. Lite alla möjliga ärenden har jag fått gjort idag med andra ord!
 
Och nu så börjar ju även peppen inför hemmatävlingarna dra igång på riktigt, idag körde vi ut tävlingshinderna! Jag hoppade igenom Dolly en sista gång också och ja, vad ska man säga? Vi får se hur det går helt enkelt! Försöka kan vi alltid, går det åt skogen så är det inte första gången det gör det i karriären, haha. Jag kommer att rida henne på onsdag också men då ska vi bara jogga & fokusera på att slappna av.
 
Ett av alla lass, mycket som ska ut.
 
Planerna för resten utav veckan lyder såhär:
 
Tisdag/imorgon: Linus ska aktiveras & Palle samt resten utav djuren ska tas om hand.
 
Onsdag: Rida Dolly, Diva & Dodo. Eventuellt aktivera Linus & självklart ta hand om Palle och resten av djuren (gäller alla dagar)
 
Torsdag: Åker en sväng till mormor & morfar för att gå på Bellö Marknad. Det blir även banbyggnation utav tävlingshelgens första bana! Eventuellt Linus. 
 
Fredag: Tävling med Dolly, 1m! Linus?
 
Lördag/söndag: Eventuellt en till start med Dolly och så blir det självklart att hjälpa till endel. Självklart får Linus hitta på något åtminstone en dag i helgen också. Lägger upp det lite mer spontant under veckan när det passar med allt annat.
 
Kolla vilken fin present jag fick nu i kväll av mina grannar som tack för att jag tagit hand om deras djur. Så snällt! 
 
Nu ska jag ta kväll här hemma. Titta på TV och fika lite. Om en stund ska jag gå och ta in Palle. Ge honom mash, tvätta såret & pussa honom godnatt❤


AMELIA ISLAND

Ytterligare ett bildregn från USA, denna gång från Amelia Island som ligger i Florida. Det känns verkligen galet att jag har varit i USA hela två gånger och rest runt i fem delstater! Californien, Arizona, Nevada, Georgia & Florida. Många minnen & upplevelser! Är ganska säker på att det blir fler USA-resor i framtiden.
 
Åter till ön Amelia. Vi spenderade en halvdag där, åt mat och åkte samt promenerade runt.
 
Besökscentret. Nästan alla ställen hade ett "Visitor center" där man kunde ta gratis broschyrer samt kolla upp vad som fanns att se & göra.
 
 Vi gick in i denna leksaksaffären bara för att den hade ett svenskt namn. Vi pratade med kassören som berättade att ägaren älskar Pippi, därav namnet.
 
Mycket pirattema..
 
 Floridas äldsta bar.
 
Fanns många små affärer att kika i. Vi tog även en tur bland bostadsomårdena, så fina hus. Under denna resa såg vi nästan bara stora typiska amerikanska hus.
 
En liten titt på stranden blev det också såklart.


GÅRDAGENS DRESSYRTRÄNING - MERRY

Hann inte skriva om gårdagens träning med Merry med tanke på att vi hämtade Palle och på kvällen kom Zacke som jag inte hade träffat på en vecka, men nu kommer inlägget & några små klipp!
 
Innan Merry opererades så kunde han gå toppen med vilket bett somhelst, efter det, not so much. Efter hela den processen som nästan pågått i ett år har vi tyvärr tappat hur mycket somhelst.  Det positiva är att han sakta med säkert nu blir bättre & bättre att rida på bett. Det finns ett litet hopp om ett championat i dressyr med andra ord.
 
Vi har det dock lite kämpigt just nu, mycket saker som ska sitta rent tekniskt för honom. Styrkan & balansen brister lite i de nya moment vi tränar på nu. Vi har mycket att fila på helt enkelt men samtidigt känns det otroligt lovande. Nästa vecka ska jag försöka att åka till Johanna och trimma honom så mycket som jag kan klämma in!
 
Och förresten, vi har två tävlingar inplanerade inom den närmsta tiden. Och det är en debut i LB+5 i hoppning som äger rum redan nästa vecka, samt en dressyrtävling (LA:1) som är veckan efter det. Kul! Älskar verkligen att tävla denna herre, han är fantastisk, dock bara en bråkdel utav vad han kan bli.