FAVORITÖVNINGAR - övergångar (Del 1/2)

Jag fick ett tips om att berätta om mina favoritövningar i dressyr & markarbete. Men det är verkligen en jättesvår fråga att svara på tycker jag. Vilken övning jag tar hjälp utav beror helt på vad det är jag vill uppnå, ibland är det jag som behöver övningen & ibland är det hästen. Kommer att publicera ytterligare ett inlägg med mina favoritövningar till respektive häst! 
 
Till att börja med måste jag slå ett slag för övergångar. I min värld är det inte ens en övning utan det är en del utav den vardagliga träningen till ALLA hästar. De flesta är nog överens om att övergångar är något jättebra, men så gör de ungefär tre stycken och sedan är det bra (typ), haha! Då har man missat poängen...Övergångar i balans är A & O. Syftet med övergångar är lydighet & kommunikation och gör man dem rätt är de otroligt stärkande. Du får din häst mer på bakbenen! Det finns många möjligheter att variera sättet att göra dem på, alltifrån där det känns bra på ridbanan till speciella punkter mellan bommar & hinder. Något som passar alla helt enkelt oavsett utbildningsnivå.
 
Om ni spolar fram till 0:49 sekunder så ser ni ett sätt att göra övergångar på. 
 
Men en övergång behöver inte betyda att man måste byta gångart. Det kan vara övergångar inom gångarten. Här ser ni jag & Dodo rida övergångar i galopp. Dessutom är denna övning ett HETT TIPS för att lära känna sin hästs galopp så att man som ryttare blir bättre på att reglera sin häst mellan bommar och hinder. Funkar såklart också väldigt bra att lägga ut två bommar på en långsida och variera stegen mellan dom också. 

Kommentarer:


Felicia Orrstenius:

Jätte bra inlägg, övergångar är verkligen grundpelarna i markarbetet! :)

Svar: Tack! :D
Ellen

skriven


Kommentera här: