DAGENS RIDPASS - DODO (film)

ALLTSÅ, BARA KOLLA PÅ FILMEN!  
 
Dodo går från klarhet till klarhet. Det är ju galet vad duktig han är, det är inte länge sedan han var en helt annan häst. Jag älskar verkligen utveckling, det är det roligaste som finns när man börjar förstå varandra mer & mer och kan utföra saker tillsammans på ett harmoniskt och roligt sätt. Dodo är tillsammans med Diva de två hästar som utvecklats mest det senaste halvåret! Så himla roligt!
 
Som för många andra travare har det varit lite problem med takt & balans, men nu börjar det sitta och jag kan fokusera ännu mer på styrka och lösgjordhet. Så mjuk som han var idag har han aldrig varit. I höger galopp kan jag be honom med små hjälper att lätta lite i fronten och han gör det så gärna. I vänster galopp ligger vi lite efter men fattningarna och några steg efter visar fin kvalite, det finns där!
 
Dagens ridpass bestod utav en uppvärming, sedan lite hoppning. Två varianter på en serie hoppade vi idag. Vi avslutade sedan med några minuters trim och en liten avtravning. På filmen ser ni när vi hoppade serien samt trimmade lite i slutet. Jag är så glad över att han äntligen släpper till i traven istället för att trippa fram, han blir lite djup & lite i framvikt stundtals men det är såklart ett pågående arbete.
 
Och så två bilder från idag. Hade turen att få både bilder & film, hur snällt?💓

Kommentarer:


Anonym:

Va har ni för sadel på dodo?

Svar: Vet inte modell..Men en Bates är det!
Ellen

skriven


S:

Alltså som jag gillar att se filmer på den här hästen! <3 jag tycker att du rider honom så himla fint och att han har utvecklats så bra! Jag har själv ett varmblod så jag vet att det kan vara lite klurigt med takt och balans, det är ju myyycket jobb med det men ni har ju verkligen lyckats och ser ut att vara på fortsatt god väg! :)

Svar: Tack snälla du!!
Ellen

skriven


Kommentera här: