PLANEN FÖR PALLE & HANS ÖGA

Nu verkar det som att de sista dagarna på denna veckan faktiskt har en planering. Efter några samtal idag så är det spikat att Palle åker till Skara imorgon för att bli kvar där tills på lördag då han förhoppningsvis ska bli hämtad igen. Jag åker till USA på lördag så jag får pussa honom hejdå imorgon💓
 
Palle ska göra en alldeles särskild behandling, nämligen en Corneal Cross Linking (CXL).  Detta skrevs 2012 när behandlingen testades på de första hästarna: "Nu görs en studie vid SLU där hästpatienter vid Skara Djursjukhus kan ges en ny typ av behandling, Corneal Cross -Linking (CXL), vid hornhinnesår. Vid CXL belyses den skadade delen av hornhinnan med ultraviolett ljus efter att den mättats med en B-vitaminlösning. Tekniken förstärker hornhinnan genom att fibrerna i hornhinnans sammanlänkas med tvärbindningar s.k. cross-links, som gör hornhinnan mindre känslig för nedbrytande enzymer. Samtidigt avdödas mikroorganismer av de produkter som bildas vid ljusaktivering av B-vitaminet."
 
Denna behandling har gjorts och görs på människor men det är inte många hästar som har fått göra detta, men Palle kommer att bli en utav dem. Det är en relativt oprövad behandling, men det är det eller att ta bort ögat som gäller. Oavsett om det kommer bli lyckat eller inte så kommer en längre rehab för ögat att vänta, förhoppningen är att detta ska hjälpa och att han då ska få behålla sitt öga. 
 
Fortsättning följer...
 

Kommentarer:


Zandra:

Håller tummarna och hoppas på det bästa ✊🏻✊🏻

Svar: 😘😘
Ellen

skriven


Kommentera här: