THROWBACK THURSDAY - Ridpass på Dodo!

Här kommer några filmer från lyckade ridpass med Dodo från förra året & iår. Börjar med det äldsta & går framåt. När det går som bäst är han superhärlig. Han är nog den häst jag rider som har mest integritet och förmodligen mest nerv också. Det är visserligen inte så konstigt. Han är ju en framavlad tävlingshäst, bara det att han är avlad för en annan gren, nämligen trav. 
 
Dodo har tur som har en väldigt kunnig ägare, jag med för den delen, det gör mitt "jobb" så mycket enklare. Jag red honom första gången 2016 och då fortsatte jag på inhoppningen samt började att vidareutbilda honom i dressyren.
 
I början var han väldigt mesig på hinder och han behöver fortfarande jobba på att hoppa på bortaplan och läskiga hinder, men annars känns han ganska komplett nu. En vanlig dag så går han fint att reglera i alla gångarter. Han är försiktig men samtidigt superpositiv & full av självförtroende och modig på hinder. Han älskar att hoppa och har stenkoll, han river i stort sett aldrig. 
 
Han har verkligen gått från att vara allmänt ofokuserad, lite spooky & outbildad till dit han är nu. Det var verkligen inget glammigt då och inget jag visade på film, haha. Det gör att andra kanske inte riktigt förstår omfattningen av hans utveckling. Mycket markarbete med fokus på lösgjorhet & balans. Nä detta tycker jag att vi har gjort riktigt bra, jag, Jenna & såklart Dodo!
 
Första gången Dodo testar att hoppa 110! Jag har hoppat massor med serier med honom. Nästa bara. 
 
Och bommar har det blivit i massor. 
 
Ett av alla dressyrpass. 
 
Hoppträning för Eamon Hickey. Visst kan man se att jag tränat mycket bommar? Det gjorde han superbra. Men han blev lite spänd när han skulle galoppera och hoppa riktiga hinder. Det har vi övat mer på sedan dess, tror han skulle klara det mycket bättre nu. 
 
Några klipp från "nutiden".

Kommentera här: