"TÄVLING" & ÅRSRESUME; Dodo

Då var det dags för Dodos "tävlings" & årsresume. Dodo är ju Jennas häst som jag rider ungefär en gång i veckan och har gjort sedan sommaren 2016. Iår har han kommit så pass långt i sin utbildning att vi vågade oss ut på Pay n Jump:er. Vi har hunnit med 10 starter varav 5 av dem har varit felfria! Superbra jobbat av Dodo på hans första "tävlingssäsong". 
 
I början utav 2018.
 
 
I februari iår fick jag äran att rida Dodo på en träning för Eamon. Jättekul! Det gick både bra & dåligt. Dodos stora utmaning iår har varit just att kunna prestera på bortaplan. Han blir lätt nervös och litar inte på sin förmåga. Motsatsen till hur han är hemma skulle jag säga. Detta året har överlag fokuserat på att förbättra just den förmågan. Han behöver fortfarande mer träning om han ska bli riktigt bra på att hoppa borta men han har helt klart utvecklat den förmågan och jag tror att vi helt klart skulle prestera bättre på den träningen om det hade varit idag. 
 
 Ett av alla hopp-pass hemma hos Dodo.
 
I Forserum red jag & Dodo vår första Pay n Jump. Vi startade 70 & 80cm. Vi fick ett nedslag i 70cm och red felfritt i 80cm! Vi var väldigt nöjda. 
 
 Dressyr hemma.
 
Och så var det dags för nästa Pay n Jump. Denna ägde rum i Aneby och där är det en mycket mer spektakulär bana + hinder. Speciellt för en häst som Dodo. Jag kände på mig att han skulle kunna reagera så vi backade ner till 60cm. Och jag hade rätt. I första klassen hoppade han superhögt, superspänt och var tvungen att stanna & titta på några hinder innan han kunde hoppa dem. Andra omgången var det mycket bättre och där blev det en felfri runda, jättebra jobbat av Dodo. 
 
Ännu en bild från alla pass hemma. Tycker han är så fin på denhär bilden!
 
 Och så var det dags för nästa Pay n Jump. Denna ägde rum på ett ställe han varit på innan så vi anmälde oss till 70 & 80cm igen. Det blev fyra fel i 70cm och felfritt i 80cm. I 80-rundan var han jättefin. Ca 1:29 sekunder in i videon ovan så ser ni några av sprången från rundan.  
 
 Nästa Pay n Jump var i Aneby igen. Eftersom att han var så spänd sist så anmälde jag oss åter igen till lägre höjder. 50 & 60cm. Allt för att det ska vara lätt för honom att ta sig över. Går fint att komma i trav om man vill. Det viktigaste är att han får lyckas och känner att han kan klara det hans ställs inför så att han går därifrån med bättre självförtroende. Denhär gången gick det bättre. Felfritt i 50cm och ett stopp i 60cm (som ni kan se på filmen) men annars gjorde han det riktigt bra. I 60cm plockade de dessutom in alla plank & liknande som bidrog tilll lite spänning men denna gången vågade han hoppa dem alla på första försöket utan det hindret vi fick ett stopp på.
 
Några veckor senare var det åter igen Pay n Jump på samma ställe. Han var felfri i första klassen men i den andra fick vi inte alls någon bra runda (ett stopp & en rivning) och han var inte sig själv. Visade sig sedan att han var suuuuuuperkissignödig och jag tror att det kan ha berott på det faktiskt. Denhär gången red vi 60 & 70cn och detta var årets sista Pay n Jump för vår del. 
 
 Åter igen lite hoppning hemma. Här över 120cm! Vi filmade bara en gång men vi tog det tre gånger och det kändes så himla säkert & bra. Vi testade ett 120-språng förra året och han har verkligen utvecklat sin språngkurva sedan dess.
 
Detta var alltså året 2018 tillsammans med Dodo. Jag är väldigt nöjd med hur han har gjort sina första "starter" med mig och hur han utvecklats under året😀 Han har blivit säkrare på bortaplan även om han behöver träna mer på det. Rent ridmässigt så har han framförallt fått ett "starkare" språng. Bättre teknik och kan hoppa mer på just teknik & styrka än tvärt om. 

Kommentarer:


Skit I det du:

Vad duktiga ni är! Otroligt bra kämpat och fina bilder :)

Svar: Tack! 😀
Ellen

skriven


Annie:

Så roligt att få följa din resa med hästarna dagligen men extra roligt med dessa sammanfattningar då det blir större skillnad från början på ett år till slutet av det jämfört med från dag till dag. :D

Svar: Kul att du tycker det! 😊
Ellen

skriven


Kommentera här: