DAGENS TÄVLING - Dolly

Två starter gjorda i Kinda idag på fina Dollan. Vi startade 90 & 100cm. Femte & sjätte starten för iår och även första starten på 1m för iår. Felfritt i första klassen och sedan ett nedslag på sista hindret i omhoppningen i 100cm. Alltså wow. Hon har blivit så duktig. 
 
Andra klassen (100cm) kändes & var bäst. I 90cm blev hon lite framtung och vi fick det lite knixigt vid två partier där inte styrningen riktigt funkade då hon låg på lite för hårt i fram. Tills nästa klass försökte jag rida ungefär likadant för mycket var bra i 90cm men att jag försökte att vara lätt, lätt, lätt i handen och dämpade galoppen något för att kunna behålla balansen bättre. 
 
Tycker att grundomgången i 100cm var en bra runda. Lite korsgalopp men fint flyt till varje hinder. I omhoppningen blev hon lite matt. Resulterade i att hon landade i fel galopp och jag fick rätta henne flera gånger. Men hon hoppade fortfarande riktigt fint. Linjen till sista hindret var av den svårare typen (för oss) och vi kom nära. Dolly var smart och backade av så att hon inte skulle riva i fram men istället släppte hon ner ett bakben så den bommen rullade. Men hon tänkte precis rätt! 
 
Att Dolly kan tänka till innan ett hindret är så härligt. Innan körde hon i 300 km/h och kvaddade hellre ett hinder än tog det lugnt. Gick på studs i kombinationer och även när jag travade in i en 5,5:a så gick hon på studs. Men iår har hon verkligen landat och har bara presterat BRA rundor. Hon har varit lugn, påverkbar och verkar tycka att det är ganska roligt. Inget resultat sämre än ett nedslag iår. Så kul!
 
Duktig tjej. 
 
Lyxigt att tävla i Kinda. Alla fick festis efter avslutad ritt, inte nog med så erböjds man vatten innan start och så fick man en goodiebag. Service!

Kommentera här: