DAGENS TÄVLING - Merry

Idag åkte vi och startade en LB (1m) i Lammhult med Merry men det ville sig inte riktigt denna gång heller även om det gick MYCKET bättre idag. Han fick lite scenskräck igen och stod emot men denna gång var jag mer beredd och kunde guida han genom banan mycket bättre så rundan blev inte så tokig ändå. Vi fick det lite jobbigt vid kombinationen där han backade av som bara den men vi redde ut det, annars gick banan riktigt bra tills sista hindret där han tittade till på hindret och stannade men det hoppade han lätt över på andra försöket. 
 
Han är verkligen superpigg & fin på framridningen och då märks inget utav det som kommer på banan sedan men han behöver lite fler starter på sig helt enkelt. På grund utav strulet vi haft tidigare säsonger så har vi ju tävlat minimalt. Tror att vi bara har gjort 6 hoppstarter inomhus totalt under dessa två tidigare år. Klart det hade varit roligare att rida felfritt men jag är nöjd över dagens start, vi var bara sista hindret ifrån att ha skuttat runt dagens bana med fyra fel (vi rev nummer 3). 
 
Han är enkel & rolig att rida på hinder men när han blir lite tagen av stundens allvar som han kan bli lite då & då pga sin orutin så blir det lite svårare. I regel trivs han bättre på utomhustävlingar men klart vi måste öva på att tävla inomhus också. 
 
Vacker men otroligt godhjärtad ponny. Vad mer kan man önska sig?
 
Två bilder från framhoppningen som fanns i direkt anslutning till tävlingsbanan. Smidigt!
 
 

🌹💘

Ett inlägg delat av Ellen Källgren (@ellenkallgren) 10 Mar 2018 kl. 6:20 PST

Ett litet klipp jag la ut på Instagram. Ifall ni inte kan se det här på bloggen så får ni gå in och kika där. Även om jag fick jobba för det så kan ni se att han var riktigt fin överlag och det var lite synd att vi inte riktigt kunde hålla ihop det hela vägen. 

Kommentera här: