MELKER; dagens ridpass

Melker är verkligen så lik Palle på flera vis. Uppsynen, personligheten, attityden...Passar mig bra med andra ord😉 Idag blev det ytterligare ett ridpass. Det är bara jag som rider han ännu men han jobbas lite från marken med sin ägare däremellan. Jag försöker att hinna med honom en gång varje vecka så länge som väder & underlag är okej. Nu går vi mot sämre tider rent ridmässigt så förmodligen blir det färre gånger i vinter.
 
Vi har inte hoppat något det senaste. Han har fått en introducering på vad hinder betyder men innan vi går vidare med det så vill vi förbättra markarbetet mer. Han har egentligen kommit ganska långt i ridningen med tanke på hur lite riden han är men balansen kan bli bättre. Det är inte det att han är obalanserad i den bemärkelsen, han gick jättestadigt och i jättebra tempo i galoppen idag. Super verkligen och han ser väldigt "redo" ut. Det kanske låter konstigt men att gå som han gör nu + ett hinder är en sak för mycket. Utan det behövs lite mer tid innan han kan springa som han gör nu och även fokusera + ta sig över ett hinder på ett skapligt sätt.
 
Han var iallafall väldigt fin idag, som vanligt. Han är pigg men inte het. Väldigt positiv & glad. Vi välter inte igenom kurvorna längre utan det finns en antydan till att kunna följa ett böjt spår. Ibland undrar han om vi inte bara kan gena genom kurvorna (särskilt ett hörn vill han "fuska" vid) och då brukar jag dutta/trycka lite med spöet på bogen för att förstärka min inre skänkel. Behöver jag vara ännu tydligare kanske jag även lägger innertygeln en aning mot halsen för att påminna honom om att vi inte ska springa på det viset med ryttare på. 
 
 Så söt.
 
Han är väldigt jämn i de båda galopperna. Jag kan inte ens säga vilken han är starkast i. Känns exakt lika bra i båda.
 
 
Melker har mycket resning och känns aldrig framtung att rida. Däremot blir kan han lätt bli lite "tom" i handen. Det kommer att bli ännu bättre med mer utbildning. Att hålla balansen samt jobba på bra igenom kroppen är inget man fixar över en dag utan det är något vi förbättrar succesivt. Och han börjar förstå vad det är jag vill. Genom att hålla hans delar på plats och sedan säga; "ja precis så och kliv på här igenom" så kommer han fram till min hand. Eftersom att hans rörelse går igenom kroppen och inte spretar ut någon annanstans.
 
 
Hoppas ni tycker det kul med lite "ordbajsande" om dagens ridpass ibland. Jag är iallafall jättenöjd med ridpasset idag. Han var jätteduktig och svarar så fint på träningen. Så rolig liten ponny. 

Kommentera här: