PALLE; kvällens dressyrträning

Idag fortsatte vi att träna på bytena. Lite blandad kompott som vanligt. Inget vackert direkt men det är superkul att öva på!😀
 
Idag testade vi att göra bytet på ett annat ställe. Innan har vi endast gjort byten på volt, först övergångar i form utav galopp-skritt-galopp-skritt och sedan istället för att bryta av till skritt gett byteshjälpen från den förvända till rättvänd galopp på volten.
 
Idag testade vi också att rida en volt tillbaka, sedan skänkelvikning mot spåret för att sedan innan jag kommit ut till spåret ställa om och byta. 
 
Han laddar på lite i samband med bytena och gör sin specialité, nämligen att spjärna emot i ryggen, bli kort och och ibland börja studsa. Men om det finns postitiv spänning så tycker jag ändå att det är det, han verkar inte vara orolig eller stressad utan mer exalterad. Men emellan bytena så gick vi hela tiden tillbaka till "stretch-mode". Red något varv i utstretchad form för att sedan sitta upp igen och komma in i mer samling & återgå till övningen. 
 
 
Så bytena var fokuset för dagen och de är ju lite hejsvejs så det blir ingen glammig dressyrfilm eller känsla direkt men jag tyckte annars att han var väldigt fin i galoppen idag vilket han såklart måste vara om vi ska ge oss in på byten. Vi har mycket att lära oss var det gäller bytena men äntligen får vi just det, lära oss. Det kommer jag att ha mycket nytta utav i framtiden på andra hästar. 
 
De senaste gångerna har vi verkligen tagit det steget längre under dressyträningarna och vi har kunnat träna på mot MSV B. Grundarbetet har funkat bra hemma och därför har vi kunnat hålla fokus på byten och mer samling de senaste gångerna. Vi har tyvärr inte filmat men han varit finare än någonsin i trav & galopp. 
 
Dagens klipp känns inte så mycket att visa men det är kul att ha och har vi tur så blir vi ännu bättre och då är det kul att se utvecklingen.
 
Sammanfattningsvis är jag jättenöjd med dagens träning. Nu får Palle minst 2 lugnare dagar med antingen vila eller lätt motion. Denhär hösten har det verkligen hänt grejer med honom. 

Kommentarer:


Emma:

Jättekul att se, tycker ni är jättefina som ekipage. Och vilken allroundhäst du har i Palle!!! :-)

Svar: Tack snälla! Ja han är helt underbar!
Ellen

skriven


Kommentera här: