HÅLLIDEJ; öppen bana *FILM*

 
Idag har jag & Ida-Holly varit på öppen bana för första gången! Det gick jättebra. Det har hunnit gå hela tre veckor sedan vi hoppade sist. Detta är dessutom första gången vi hoppar en riktig bana, första gången vi hoppar i det ridhuset och första gången som hon rids med flera ekipage. Och det med att vi var flera i ridhuset var nog nästan dagens nyttigaste lärdom. Vi rider ju alltid själva i princip och Ida-Holly fick lite skräckblandad förtjusning av att vi var flera, särskilt när de sprang. "Flyr dem?", "Vill de leka?", frågorna var många från hennes sida, haha. 
 
I början var hon därför lite ofokuserad & spänd. Så första rundan blev vinglig och lite "hej & hå". Jag försökte att bara mjukt rida henne framåt och rama in. Men hon hoppade snällt över alla banans 7 hinder (8 språng). Efter det fick hon vila lite och sedan tog vi banan igen. Denhär gången gick det betydligt bättre. I filmen nedan finns det klipp från både första & andra rundan, ni kommer se skillnaden tydligt! 
 
 
Jag är jättenöjd med henne. Idag tränade vi inte på den mest korrekta hoppningen utan helheten/allt runt omkring. Därför fick hindren vara väldigt små så att jag lätt kan rätta henne framåt & att hon får känna att hon lyckas och klarar av sin uppgift trots att det var lite annorlunda mot vad hon är van vid. En sådan härlig häst hon är!
 
Trött i knoppen efter dagens två rundor, men väldigt nöjd❤

Kommentera här: