GÅRDAGENS & DAGENS RIDPASS

Hej allihopa! Dags för ett "live-inlägg". Skriver på mobilen men är ganska säker på att det kommer bli ett långt inlägg ändå.Vi kom hit i måndags. Då vilade hästarna. Red sedan första ridpasset i tisdags, alltså igår. 
 
Mamma kunde komma hit och hjälpa till igår. Valde därför att hoppa trots att det var första ridpasset här. Byggde upp en serie. Började med Ida-Holly, hon var väldigt pigg och lite uppe i varv över alla förändringar. Men så fort jag styrde mot hindren så gav hon dem sitt fulla fokus. Hon hoppade avslappnat och jättefint. Hon har aldrig hoppat så fint med mig innan. Wow säger jag bara, så glad! Vilken häst! Vi avslutade med att hoppa en oxer på 100cm. Så högt har hon inte hoppat med ryttare innan. Mamma filmade, mycket möjligt att det dyker upp film på detta så småningom😄 
 
Palle var lite spänd & springig. Nästan het. Han har ett kontrollbehov, blir lite kaos i hans hjärna av att åka iväg såhär. Han blir orolig och vill hålla koll på Ida-Holly. Så han hade negativ energi/stress i kroppen. Brukar vara svårt att bli av med den negativa energin helt på honom under samma ridpass. Stor skillnad från Ida-Holly som får en mer positiv stress, hon blir mer uppspelt & glad. Palle får lite mer panik inombords. Han fick iallafall också hoppa serien och lite småhinder. Han har ju vilat lite innan vi åkte hit och det var ett tag sedan vi hoppade. Därav fanns det lite att jobba på men absolut inget dåligt ridpass. Får påminna han mycket om att ta det lugnt, ta i igenom kroppen & slappna av.  Kort & gott ett bra "komigång-pass"! Ida-Holly var stjärnan igår, hon hoppade serien bäst utav de två✨
 
Idag är det onsdag & hästarna är redan mycket mer hemmastadda. Jag har ridit dem båda idag också. Ett dressyrpass för dem båda. Ida-Holly gick ett ganska kort ridpass. Gjorde stora 8-volter i trav och red mycket innanför spåret för att lättare kunna driva in henne i ramen. Palle var MYCKET mer avspänd idag och vi fick till ett bra dressyrpass. Vi är faktiskt anmälda till dressyrtävling nästa helg så vi red mycket enkla byten, skolor & volter. Fanns mycket driv i honom idag, han travade som bara den. Häftigt! 
 
Nu ska jag fundera lite på hur jag ska göra med ridpassen de närmsta dagarna. Ida-Holly behöver en dags vila antingen imorgon eller på fredag. Och så beror det på om jag har någon som hjälper till från backen någon dag, ska kolla lite på det. 
 
Hoppas allt är bra med er. Vi hörs snart igen! 
 

Kommentera här: