PALLE; torsdagens dressyrträning *FILM*

 
Vad ska man säga? Palle my man💥💣💖 Nu var det ganska länge sedan jag visade film från någon dressyrträning. Gången innan åkte vi själva (och därav ingen kameraman) och då var han heeeeelt fantastisk. I torsdags kunde vi inte riktigt visa upp samma kvalite men om vi ser det överlag så har vi utvecklats SÅ mycket. Stundtals känns han helt underbar!
 
Träningen i torsdags var tuff. Han var riktigt fin redan på framridningen och det mest var plats som det så ofta är nu vilket betyder att vi kan pusha lite till. Vi red igenom skolorna i trav någon gång åt båda hållen i trav efter att vi värmt upp och de var riktigt bra. Alla lektioner med öppna innanför spåret har till slut gett resultat. 
 
I galoppen växlade vi mycket mellan skritt ---> galopp ---> skritt, rättvänd & förvänd. En övning vi gör mycket nu i samband med galoppombytena. I torsdags fick jag göra galoppombytena mot kortsidan för att få honom att stoppa upp lite. Och han har ju riktigt svårt med bytena. Han har extremt lätt för att vara ett efter i bak, dels är den rörelsen väldigt naturlig för honom och så har han ju bytt galopp så i hela sitt liv. Därför blir vi bara glada när han byter jämnfota eller råkar byta bak först men inte få med fram. Vi gjorde inte jättemånga byten i torsdags men han vara bara ett efter i bak en gång. Det är ett steg i rätt riktning. Jag är tveksam till om vi någonsin blir bra på bytena men försöka kan man ju alltid...så får vi se vart det landar i😀

Kommentera här: