SISTA PASSEN GJORDA

Gokväll! Onsdag & sista riktiga dagen här. Hästarna har idag gått sina sista pass på deras träningsläger. Imorgon är det dags för hemfärd. Jag är så nöjd med dem❤️ Ida-Holly har bevisat att hon snart är redo för tävlingsdebut och Palle har hoppat så himla fint. Lite sämre känsla i dressyren men vi får hoppas att det ger sig tills på söndag, då är det dags för tävling igen. Förhoppningsvis gör det susen med 1-2 dagars vila hemma för hans del. 
 
Här kommer en sammanfattning om ridpassen i stort under dessa dagar. Vi gottar ner oss mer i detta med filmer & mer text när vi är hemma, jag har kommit iordning och jag har hunnit knåpa ihop allt. På fredag är jag tillbaka på jobbet som vanligt! 
 
Måndag: Palle & Ida-Holly anlände, båda vilade. Vi anlände sen eftermiddag/tidig kväll så de fick gå in i deras boxar direkt. De verkade trivas direkt i sina boxar som låg precis bredvid varandra. 
 
Tisdag: Gymnastikhoppning (serie) för båda. Mamma kunde komma och hjälpa till, därav en rivstart med lite hoppning. Palle fick hoppa sparsamt och på låg höjd medans det var första gången Ida-Holly hoppade en serie, dessutom tog vi vårat första språng på 100cm! Hon var helt fantastisk! 
 
Onsdag: Dressyr för båda. Duktiga båda två. Hade en fin känsla i traven på Palle, lite sämre i galoppen. Fortfarande lite spända båda två. Ett ganska kort & lätt pass för Ida-Holly medans Palle gick ett "vanligt" ridpass. 
 
 
Torsdag: Palle reds ut och Ida-Holly vilade. 
 
 
Fredag: Banhoppning för båda! Ingen av dem tog särskilt många språng men det de gjorde var riktigt bra. Ida-Holly hoppade bana på 80cm för första gången. Palle hoppade banan på låg höjd, avslutade med att höja upp några enstaka hinder till 120, han var suuuperfin🌸 Likaså Ida-Holly! 
 
Lördag: Vila för Palle och ett kort dressyrpass för Ida-Holly. Hon kändes jättefin! 
 
 
Söndag: Planen var egentligen att låta Ida-Holly vila denna dag men hon var helt galen av all energi, så jag insåg att jag kanske ridit lite väl sparsamt ändå. Eftersom jag visste att det kanske blir något extra ridpass på henne när vi väl är iväg så var ridpassen tidigare i veckan ganska försiktiga för att hon skulle orka med allt. Lite väl försiktiga tydligen, men bättre det än tvärt om såklart😅
Ida-Holly fick iallafall gå lite dressyr i början av passet för att sedan få rulla på i galopp. Lite konditionsträning, välbehövligt för gud så pigg hon var. Hade svårt att få henne i arbete. Hon var så laddad att jag hade svårt att komma om med skänklarna & inverka. Palle fick fick hoppa lite igen, tränade lite på små hinder för att sedan testa tre språng på 130-135 på slutet, kändes bra! Red inte länge utan ett kort hopp-pass med få språng. 
 
Måndag: Ida-Holly longerades med fokus på lite kondition igen. Hon var jättefin. Palle gick ett dressyrpass, inte riktigt nöjd med känslan. Han kändes svår. Ingen katastrof, men vi kan bättre. 
 
Tisdag: Vila för Ida-Holly och Palle reds på utebanan. Dressyr med fokus på jogging. Lite springig i början, ville inte riktigt jobba på igenom kroppen (precis som dagen innan) men efter ett tag släppte det och han blev jättefin👌 Så det blev ett väldigt bra ridpass i slutändan. 
 
 
Onsdag: Sista jobbdagen för hästarna! Palle longerades. Såg ut lite samma som i ridningen, tog en liten stund innan han kom till ro och slappnade av helt. Inget ovanligt för att vara Palle men kanske att det kan vara träningsvärk eller något annat som en lätt sträckning till exempel🤔 Ida-Holly gick ett ridpass på banan utomhus. Galopperade nästan bara. Hon behöver stärka sin galopp och förbättra sin kondition lite till så att hon orkar att åka på tävling senare i vår. Låg en bom framme som vi red an några gånger. Hon var faktiskt jätte, jätte, jättefin🌺 Stod i lätt sits hela tiden idag, båda galopperna kändes riktigt bra. Hon har svarat otroligt bra på träningen dessa dagar och verkar vilja träna mer & mer. Men det blir det såklart inte. Nu väntar några dagars vila för henne. 
 
Torsdag: Hemfärd!
 
Inte nog med den fysiska träningen så har detta varit extremt nyttigt psykiskt för dem. Ida-Holly är ju bara en bebis & detta är bra träning inför framtiden. Ni kanske tänker att Palle är en van resenär, och det är han ju, men inte när det gäller att sova borta. Vi har bara sovit över en enda gång i samband med tävling och då sov vi hos Palles förra ägare/uppfödare så det räknas ju nästan inte. Palle påverkas helt klart mest utav att åka iväg, Ida-Holly beter sig mycket mer världsvant. Palle var ganska rastlös & lite irriterad innan vi åkte hit. Han gnagde på träden i hagen (trots massa mat) och bet även lite i boxen. Han verkade ha tråkigt men det blev som bortblåst nu när vi åkte iväg. Tror han kommer vara mer tillfreds nu när han kommer hem igen, både knopp & kropp har fått en urladdning. Han kommer helt klart njuta mest utav att komma hem igen❤️ Ida-Holly är mer äventyrligt lagd, så härlig egenskap! 

Kommentera här: