PLANERNA MED IDA-HOLLY

 
Här är filmen från dagens ridpass. Första riktiga ridpasset efter hennes vintervila. Hon var väldigt pigg. I början gick benen som trumpinnar. Hon blir ganska springig. Hon är lite som en mask. Bogen & rumpan far ut lite varstans. För att hon ska bli mindre springig så måste hon arbeta mer genom kroppen. Lära sig att gå på tygel/i form. Och för att göra det så måste kraften riktas rätt. Så det jag gör nu är att försöka hålla henne i någon slags ram. Försöka få henne att spåra och därifrån så småningom komma till forma så att hon kan komma igenom mer. Som nybliven 4-åring och inte så mycket riden på bana så blir det fyrkantspåret varierat med större volter. Ibland blir det två varv på en volt för att försöka få rätt på det men inte mer. Jag är jättenöjd med hur hon kändes idag, hon var jätteduktig. Det ska bli kul att fortsätta hennes träning nu. 
 
Om vi ska blicka framåt så har jag ju tidigare sagt att målet med Ida-Holly är att hon ska bli en rolig tränings & tävlingskompis. Och så är det fortfarande. Nu har vi dessutom kommit till året där hon från den 1 april faktiskt får tävla. Så iår hoppas jag att vi ska kunna göra våra första starter.
 
Förutom att förbättra det vardagliga arbetet så ska vi fortsätta med inhoppningen. Hon är ju inte alls mycket hoppad ännu så det behöver vi prioritera. Så småningom kanske man därefter kan rida någon Pay n Jump för att sedan starta någon riktig tävling. Spännande spännande!
 
En annan sak som hon behöver öva på är att ridas med andra hästar. Hon är inte van vid det och blir lite vild, haha. 
 
Något annat som vi ska ta tag i är att testa att åka med båda hästarna. De har inte åkt transport tillsammans än. Det hoppas vi kunna bocka av snart. Ett mer långsiktigt mål är att även Ida-Holly ska kunna lastas själv som Palle. Det kommer vi inte att börja träna på riktigt än dock. 
 
Kort & gott ska utbildningen fortsättas, hon ska få uppleva mer saker (som dressyr/hoppträning för tränare borta), få erfarenhet och självförtroende. Och sedan får vi helt enkelt ta det där efter. Men förhoppningsvis går allt som det ska och då kan nog detta bli ett riktigt roligt år, som ni får hänga med på förstås! 
 
Vi är så glada för våran tjej♥️ Mamma har inte testat henne än. Det måste hon ju göra iår tycker jag. 

Kommentera här: