PALLE; mer om gårdagens tävling!

Som ni säkert vet så blev resultatet 67% igår med en väldigt bra känsla, dock med en stor miss. Fyra poäng i ett moment med koefficient två. Den förvända galoppen. Motståndet var hårt igår, jag visste att jag & Palle behövde visa oss från vår bästa sida och helst ta oss upp mot personbästa på 72% för att ta oss upp bland placeringarna. Vi lyckades visa våra fina sidor, tror att detta var den bästa LA:n vi gjort. Därför kändes det där omslaget så himla retfullt och irriterande, när allt annat var så bra. Jag grämde mig hela dagen igår, och jag gör det nog fortfarande, haha. Det är ju bara så, helst vill jag visa upp mitt bästa jag och ta pris i varje tävling. Men det går ju såklart inte. Hursomhelst, det var roligt att rida fram Palle på framridningen och det var roligt att tävla honom inne på banan. Han var fantastiskt fin och det är jag så himla glad över. Här kommer lite bilder från vår framridning:
Travade fram några få minuter bara innan jag lät han galoppera på i "mellangalopp-ish" i ungefär tre varv i vardera galopp. Han kändes väldigt bra från start.

Efter galoppen tog vi en skrittpaus på lång tygel innan jag kortade tyglarna och red in honom i mer samling. Tog hjälp utav ryggningar & bakdelsvändningar.

Efter att han kommit ihop lite av skrittarbetet så behöll vi den formen upp i trav. Fortsatte det lösgörande arbetet genom att ta hjälp utav delar av programmet, så som volter och skänkelvikningar. 

Mellantrav.
 
Efter lite travjobb så pausade vi innan vi gick på galoppen. Pausade mycket. Han kändes som sagt väldigt bra hela framridningen igenom. Jag ville inte ta kraften ur honom så vi körde korta sessioner med mycket skritt emellan. 

Redo för tävlingsbanan, på med kavaj och handskar.

En "du är bäst, nu visar vi dem klapp" innan vi gick mot tävlingsbanan".
 
 
Jag vet inte om ni tycker att det är roligt att se protokollen? Hursomhelst så håller jag helt med i bedömningen, jag själv hade dock gett en 8 istället för 7.5 på skritten bara, haha😉 Jag tycker hon dömmer väldigt bra. Värdefulla kommentarer om t.ex. formen. Det är alltid roligt när domaren tycker att formen är bra, då finns grunden för att bra program där på ett annat sätt. 

Kommentera här: