PALLE & IDA-HOLLY; dagens "öppen bana" *FILM*!

Idag var det dags för "Öppen bana" med Palle & Ida-Holly. Nytt ridhus för dem båda. Ingen av hästarna har ju hoppat mycket än, med tanke på det så kunde det inte gått så mycket bättre än vad det gjorde. Det finns mycket att förbättra, men en sak i taget. Supernöjd. Det blev lite "sisådär" med filmen. Svårt att filma & hålla häst samtidigt. Men äsch, visar denna gången också. 
 
 
Vi börjar med Palle. Kändes jättebra och så himla självklart & lätt. Behövdes inte många språng för att väcka hoppmusklerna till liv på honom efter ett par veckor utan hoppning. Det bara finns där. Inga konstigheter. Grymt kul!
 
 
Ida-Holly har det lite kämpigare. När vi hoppade första gången efter vilan så kändes det som att hon knappt orkade hoppa 80cm. Men hon har ju inte musklerna sedan innan, det är inte bara att "väcka dem till liv" som på Palle, utan nu fortsätter uppbyggnadsarbetet.
 
Hon behöver stärka sig på många vis. Få fler språng i kroppen. Hoppa banor, jobba med bommar, gymnastik. Rubbet. Viktigast utav allt är dock att hon stärker sig i dressyren så att hon orkar att hoppa i en lite rundare galopp. Rundare galopp = rundare språng.
 
Hon blir lite lång och flack i både galopp & språng. Jag vill att hon ska orka bära lite mer på sina bakben och gå igenom ryggen lite mer. Jag kan få till en lite bättre galopp än den ni ser på filmen, men inte samtidigt som jag hoppar just nu. Det gäller att välja en galopp som är anpassad efter uppgiften och dagsform, så att det funkar. Det tar tid att bygga upp ett bra arbete genom kroppen, men nu är vi äntligen igång. Så himla kul! Och jag är väldigt stolt & glad över att hon stannar hos mig, håller en jämn rytm, hoppar med självförtroende och lyssnar. Bättre utgångsläge går knappast att få. 
 
Nöjd Ida-Holly efter dagens hoppning. 

Kommentarer:


IA:

Vilket härligt galopp ljud ni har fått med. Samlade och fokuserade hästar.

skriven


IA:

Heartbeat galopp..

https://www.hippson.se/blogs/redaktionenssportkoll/toppforarvaren-heartbeat-till-lovsta-stuteri.htm

skriven


Kommentera här: