MIN TRÄNING; mål? träning för mig som ryttare?

Såhär har min träning sett ut denhär veckan:
 
Måndag: 
 
Tisdag: 55 minuter spinning. Ett distanspass. Låter ju konstigt att skriva distans när man sitter still på en spinningcykel, haha. Men det är alltså inga intervaller utan mer bara fläska på mer eller mindre konstant i 55 minuter. Först blocket ligger vi lite lägre i watt/intensivitet för att sedan öka i mitten och slutligen cykla den sista distansen på inte så långt från maxkapacitet. 
 
 Tisdagens pulskurva.
 
Onsdag:
 
Torsdag: 55 spinning. Intervaller hela passet. Först 5 intervaller på 2 minuter, sedan 5 intervaller på 1 minut. Slutligen 6 intervaller på 30 sekunder. 16 intervaller totalt.
 
 Torsdagens pulskurva.
 
Fredag: 50 minuter spinning. Först en längre distans på en lite lägre watt/intensivitet och sedan 7 intervaller som avslutning. Längden på intervallerna varierade mellan 2 minuter och 1 minut. 
 
Fredagens pulskurva.
Lördag:
 
Söndag(idag): 55 minuter spinning. Samma pass som i tisdags. Kände mig stark!
 
 Kvällens pulskurva.
 
Fick ett önskemål om att skriva en planering inför varje vecka gällande min egen träning, men det går tyvärr inte. Jag tränar i mån av tid. Och det blir vad det blir. Men OM jag har en plan så ska jag bli bättre på att skriva ut den i samband med min veckoplanering. Kanske bättre att jag då & då också sammanfattar min och hästarnas träning i ett inlägg i efterhand istället. Som nu. 
 
Jag fick också tipset om att skriva vad jag har för mål med min avsuttna träning, men också om jag har tips på träning/övningar som hjälpt mig med ridningen. Jag tror egentligen inte att det spelar så stor roll VAD jag gör utan snarare HUR jag gör det. Att tänka på sin hållning till vardags och göra stallarbetet med tanke och använda vänster som höger sida lika mycket har säkert bättre effekt än många träningspass. Min hållning är bra, men stallarbetet sker inte liksidigt, haha. 
 
Men om vi nu ska gå in på "riktig träning" så tror jag såklart på en varierad träning. Konditionsträning, styrketräning och rörlighetsträning. Som ryttare vill jag gärna ha en bra motorik, vara så symmetrisk som möjligt och ha en god kroppskontroll. När det gäller att få en liksidig kropp så är styrketräningen otroligt viktig för mig. Det är där som jag verkligen kan känna in min kropp och mina asymmetrier. Det är med styrketräningen som jag jobbar extra mycket på min kroppskontroll och liksidighet oavsett om det är med vikter eller utan. Jag kör många klassiska övningar och varierar mellan lätta & tyngre vikter. Maskiner & inte maskiner. Det jag fokuserar på är att vara närvarande, göra övningarna så tekniskt rätt som möjligt och gör det som är fördelaktigt för min kropp. Precis så jag tänker när jag tränar en häst egentligen. Jag tycker att jag kommit långt med min träning, jag har en stark bål och känner mig ganska komplett ändå. Men om jag verkligen ska slå ett slag för en övning som hjälper mig i ridningen så är det Flyes med hantlar. Då tränar jag musklerna vid skulderbladen så att jag kan dra ihop dem, öppna upp mitt bröst och komma bak med mina axlar.
 
Om vi ska gå in på mål så är mitt huvusakliga mål med den avsuttna träningen att kunna jobba i lika "god form & balans" som mina hästar för att ge dem de allra bästa förutsättningarna. Ju liksidigare jag är, ju liksidigare kan mina hästar bli. 
 
Mitt mål med träningen som inte har med ridningen att göra var tidigare att springa ett lopp. Dock tenderar jag att dra på mig överansträngningar när jag springer. Jag var skadad ett tag och då var det fokus på enbart styrka och mycket tungt. Nu har jag återigen flyttat fokus, denna gång mot cykel istället. Mitt hjärta finns ju i konditionsträningen. I vår hoppas jag på att köra lite MTB ute i naturen istället för att sitta på en spinningcykel. Det och att förhoppningsvis kunna stärka upp min kropp för att hålla för löpning är mitt mål! 
 
En utav mina starka OCH svaga sidor är att jag antingen ger 100% eller 110%. "Man ångrar aldrig ett träningspass" säger många, MEN JO DET KAN MAN GÖRA. Speciellt träningspass som lett till skada. Eller träningspass man gör på bekostnad av annat viktigt, som att umgås. Jag är glad att jag & Z har träningen som en grej ihop. Det är något som vi ofta gör tillsammans. Annars hade jag aldrig tränat så mycket som jag gör. Jag tycker detta är viktigt att säga, många vill hinna med så mycket i dagens samhälle.