JOBB OCH TRE RIDPASS SENARE

Hej igen! I morse när klockan ringde kände jag mig tröttare än tröttast, trots att jag sovit som en stock i ca 8 timmar. Jag piggnade dock snabbt till för jag sprang direkt ut till stallet och släppte ut hästarna samt förberedde stallet till kvällen. Sen begav jag mig ut på en blåsig uteritt med Corven. Han var lite på tå och väldigt pigg men skötte sig ändå helt perfekt. Något han har lite svårt för och som vi jobbar på är att korta steget, så jag la lite extra krut på det när han hade så mycket energi. Små korta steg, sedan lite framåt och sedan korta och kvicka steg igen. 
 
Efter jobbet så åkte jag hem och trimmade Palle. Noga noga med att han verkligen kliver fram på höger tygel. Jobbajobba! Hade en bom med en ganska tajt sväng till, där kontrollerade jag om jag verkligen hade honom så att han spårade, var framme till handen och lika på båda tyglarna. När vi fuskade var bommen svår att komma bra på och när jag hade han på millimetern med mig var det inte alls svårt att rida den lilla svängen och komma perfekt på bommen. Efter det nyttiga galopparbetet så var han så himla mjuk och igenom i traven sedan, mission completed. Ett roligt ridpass och Palle verkade härligt nöjd efteråt! 
 
Sista men inte minst så var det Dollys tur att ridas. Hon fick trava endel över bommar och även travhoppa lite. Fokus på att hitta en lugn takt, att hon inte ska springa iväg och sedan försöka att lösgöra henne lite genom att flytta lite men också forma. Lätt i vänster varv men svårare i höger, som vanligt. Men hon skötte sig väldigt bra som vanligt, snart kan förmodligen hennes ägare rida henne igen efter allt ryggont. Det är jag som ridit henne så mycket jag hunnit nu i 7 veckor, ska bli kul att se om hon tycker att det blivit någon skillnad och hur hon upplever henne nu. Dessutom kommer hon att utvecklas snabbare sedan när även hon rider henne normalt igen :) 
 
Nu ska jag slänga mig i duschen och sedan bara slappa framför datorn tills det är dags att sova. 
 
Slänger ironiskt upp ett par bilder på den hästen som jag inte ridit idag ;) Fina Diva!