PALLE; dagens dressyrtävling

Hemma från kalaset, så nu är det dags att berätta lite om dagens tävling! Egentligen gick det inte så mycket bättre idag än vad det gjort tidigare gånger. Det är mycket som är bra men ett utav de enkla bytena blev dåligt, igen. Egentligen inget dramatiskt men 2-3 travsteg från en övergång som ska vara från galopp till skritt ger liksom 4 poäng. Och dessutom är det kofficent två, alltså värt det dubbla. Det blir alltså väldigt kostsamt. Och Palle kan göra jättebra övergångar mellan galopp & skritt men det är just timingen och kommunikationen kring dem som blir knepig när han vill förekomma mig & liksom laddar lite inför det som ska hända. Vi är inte alltid på samma nivå där.
 
Det som är tråkigt med att vi missar ett enkelt byte förutom att det är kostsamt är ju att vi "egentligen" kan dem. Till skillnad från till exempel slutorna som är en sak som är sämre och som måste förbättras. Även de var en svaghet i dagens program. 
 
Mellan & ökad trav är en svårighet för oss, det kan bli bättre långsiktigt. Men idag fick vi ändå 6,5 på mellantraven. Palle orkar inte det riktigt ännu, han rätar ut sitt bäcken, släpper ryggen. 
 
Men annars fick jag en bra känsla i dagens program och på framridningen. Vi fick massor utav 7:or idag! Vi fick bland annat 7:or på öppna + volt i båda varven, ryggningen, skritten, förvänd galopp, mellangalopp & även övergången från galopp till trav. Kort & gott så fick vi betyget 7 på fler än hälften av momenten i programmet. Femton 7:or, fyra 6,5:or, tre 6:or, en 5,5:a, två 5:or och så en 4:a. Resulatet landade på 63, 690%. (I det allmäna intrycket fick vi 7 på gångarter + framåtbjudning, 6 på lösgjorhet, 6,5 på ryttaren och så 7 på korrektheten.)
 
Dommarens kommentar: "Elegant & ganska rörlig häst. Blir lite spänd stundtals. Kan formas lite mer i slutorna."
 
Håller helt med dommarens kommentar och tycker bedömningen var rättvis. Jag tycker det är kul att dommarna varit så himla jämna och tyckt lika om mig & Palle iår. Trots missar har vi varit över 62% alla gånger utom en. De verkar vara postiva över vad de ser och vi har fått bra betalt men haft missar som dragit ner. 
 
MEN det som var extra kul idag var ju att vi faktiskt blev placerade! Så himla roligt faktiskt! Det är ju inget jag & Palle räknar med i denna klassen även att jag vet att vi nog skulle kunna plocka lite priser när vi håller ihop det mer. Kul att vi nu fått pris i både MSV hoppning & dressyr.
 
Skrittar fram. 
 
Hade en väääääldigt trevlig känsla på framridningen idag. Bland de bättre vi haft, kändes jättebra verkligen.
 
Duktig Palle💖

Kommentera här: