I DRESSYRENS TECKEN

 
Hej! Jag har precis tävlingsfixat lite inför imorgon. Jag & Ida-Holly ska starta LB:1 i Jönköping. Det blir inomhus denna gången. Hon har bara tävlat inomhus en ynka gång tidigare, så det blir nog lite svårare. 
 
Vi tränade dressyr för Ulla tidigare idag. Hon tycker att jag ska tävla på lång bana i fortsättningen. Alltså välja program som LB:2 & LB:3 till exempel. Håller med henne i att det skulle ge bättre förutsättningar till oss båda, samtidigt så flyter LB:1 på så himla smidigt. Jag tycker att de kan ändra så att den går på lång bana istället, haha. 
 
Hursomhelst, dagens träning gick mycket bra. Fokus låg på att skapa så bra förutsättningar inför imorgon som möjligt. Ida-Holly började träningen lite spänd och stel. När jag ville ha mer så kärvade det emot. Hon kunde inte ge mig det jag ville ha, vilket (enkelt förklarat) var mer stöd i höger tygel. Då fick jag i uppgift att höja tempot. Något i stil med en fräsch arbetsgalopp. "Ändra till det tempo där hon har lättast att ge dig det du vill ha". När vi kom upp i tempo så hittade vi kraften i bakbenen och hon kunde fylla i min högra tygel. Efter ett tag fick vi till en riktigt nyttig galopp, kraftfull och med härlig rörelse i ryggen. 
 
Denna träning blev en viktig påminnelse om att RIDA sig ur det som kärvar & tar emot. 

Kommentera här: