MITT MOTTO PÅ HÄSTRYGGEN!!!

Bland det första min dressyrtränare sa till mig när jag började träna för henne var något i stil med: "Var inte en såndär mesig ryttare som rider runt och är rädd för att hästen ska dra upp skallen. Parera inte. BARA RID. Fortsätt lösgöra. Dra INTE i tyglarna."
 
Den meningen träffade mig ganska ordentligt. Jag hade inte riktigt tänkt så innan och jag insåg hur inpräntat det var att jag ville att hästen skulle kröka på nacken, och helst hela tiden. Speciellt när man tränade för en ny tränare eller hade åskådare på sidan om. Jag tycker alltid att jag har varit en mjuk ryttare, men jag insåg också hur mycket jag parerat hästarna tidigare istället för att rida igenom mina problem. 
 
"Var inte en såndär mesig ryttare som rider runt och är rädd för att hästen ska dra upp skallen" har blivit lite av ett för mig motto, haha. En påminelse till mig själv att hålla handen framför mig och inte tjuvhålla eller smånappa. Rid bara. 
 
Har ni något motto på hästryggen?
 
 En dressyrträning för Ulla på Palle våren 2019. Han har nog aldrig varit i så bra form dressyrmässigt som han var under den våren. 
 
Dressyr på egen hand med Noppe för snart ett år sedan.
 
 Jag & Ida-Holly på dressyrträning för Ulla i höstas. Bästa träningen vi gjort hittills!

Kommentarer:


Anonym:

"Planerar aktiviteten men låter dagsformen kontrollera detaljerna."


Svar: Mycket klokt! Och viktigt! Det är verkligen något jag försöker eftersträva också.
Ellen

skriven


Kommentera här: