HOPPTRÄNING MED DULTYMOR (film)

Idag hade jag med mig Dolly till träningen, har ju berättat lite om henne tidigare och hon har ju synts lite här på bloggen. Hon är ju tidigare berättat att det är en häst som är ganska orutinerad och hon skötte sig verkligen så himla bra idag trots detta! Hon gick på transporten direkt, stod snällt, var lugn på platsen och gjorde exakt vad jag bad om utefter sin förmåga. Så största största guldstjärna till denna lilla fuxdam. 
 
Vi hoppade lite på volt i början utav träningen sedan hoppade vi lite enkla banor/sammansatta linjer. Det låg precis på lagom nivå för henne, bara försöka hitta rytm och balans. Vi avslutade lite tidigare än de andra för vi märkte att Dolly började bli lite trött, vilket inte var konstigt. Ny plats, många nya intryck och en typ utav arbete hon inte är van vid/har gjort på mycket länge.
 
Tycker att det gick riktigt bra, någon gång eller två vågade jag inte riktigt hålla framme galoppen och backade lite in i hindret vilket ledde till lite nära språng vilket ni ser på filmen, dock var det bara på det hindret som det hände. För det gäller att verkligen rida galoppen och ha henne framme för att kunna få så bra distanser och språng som möjligt. Men utöver den oxerns två sämre anridningar så gick även det bra, hon ger verkligen en fin känsla och hon är riktigt rolig att hoppa :) 
 
Mamma filmade ett par klipp på mobilen för er som är nyfikna, först ser man lite utav hoppningen på volten och sedan någon linje och sist den lilla banan vi hoppade.
 
 
Har ju bara ridit denna häst, ja vad kan det vara? 10 gånger kanske... och dessutom är det ju mycket rutin och styrka som saknas men tycker att det gick alldeles föträffligt trots de faktorerna. Hon är klok och har en bra inställning vilket gör att det ändå känns ganska okomplicerat.
 
Stammen är Ultimo - Polydor.


ÄTA VID TÄVLING

Är du en såndär som sitter och petar i maten när det är dags för tävling? Eller äter du kanske normalt eller rent utav bättre? 
 
Att äta ordentligt vid tävling är lätt för andra och andra äter nästan ingenting. Detta är något som jag har blivit bättre på tack vara mina personliga tränare. Innan åt jag nästan ingenting och det funkade ju bra det med men nu har jag kommit till den punkten att jag faktiskt kan äta frukost och flera små mellanmål innan start. Kan inte tänka mig att det är så värst många riktiga idrottsmän och kvinnor som fastar samma dag som de ska tävla? ;) 
 
För att bli bättre på detta så brukar jag ni förbereda och se till att det finns saker som jag tycker är gott och lätt får i mig. Smoothies på färska bär är en favorit men också gröt. Att tänka på vit liten macka innan en tävlingsstart får mig nästan att må illa utan jag kör på mat som känns fräsch och god! Det säger ju sig självt att det blir lättare att äta den då liksom, haha. 
 
Men om det nu funkar att inte äta och tävla varför ska man då börja äta kan man ju då undra och alla är ju olika, och olika upplägg passar olika människor. Men jag tycker själv att jag får mer energi och går inte bara på rent andrenalin och dessutom så tycker jag att mitt fokus har blivit bättre. Att utsätta sin kropp för kanske en hel dags nervositet, anspänning och sedan urladdning är ju ganska hårt om man inte tillför energi dessutom finns ju risken att man blir vrålhungrig efteråt om man inte ätit tidigare under dagen :) 
 


CHILL CHILL CHILL

Ja så kan man sammanfatta min eftermiddag och kväll! Tagit paus från allt, och har bara njutit av att inte behöva göra något idag efter att jag kom hem ifrån jobbet. Hästarna har varit uppe i den stora hagen idag också och jag hjälpte till att ta hem dem. Har bland annat lagt tid på att titta på The real housewifes of Organge County, älskar att titta på housewifes, konstigt egentligen, ett helt meningslöst program. Det är väl så som man kan sammanfatta de senaste timmarna, stillastittande framför datorn och TV:n förutom när vi hämatde hästarna. Som ni märker så finns det inte mycket att säga om min dag ;) 
 
Men om vi vänder uppmärksamheten mot morgondagen så har jag utsläppet av hästarna. Sedan drar jag och jobbar 09.00-15.00. Medans jag är iväg kommer hovslagaren och skor hästarna, yääy! Under kvällen kommer jag att åka på hoppträning, men inte med Corlito som det brukar vara utan jag kommer att åka dit med Dolly :) Spännande! 
 
Nu ska jag fortsätta med att göra i stort sett ingenting, hörs!