KLAGOINLÄGG

Riktigt dåligt väglag här så tyvärr har vi tyvärr fått ställa in dagens & morgondagens träning. Alldeles för dåliga vägar dit. Halt som bara den. Bläää! Så himla tråkigt. Blir åtminstone betydligt lugnare dagar och mindre frysande, alltid något😊
 
Väljer faktiskt att låta Palle vila idag. Det vill jag egentligen inte men i måndags gick han ett lite längre pass i snön och igår ett kort pass men ändå i ganska djup snö som det är nu och det känns bäst att låta han vila en dag och så kan vi rida imorgon igen. När det inte går att åka iväg så går det ju i stort sett bara att välja mellan snö, snö eller snö, haha. 
 
Longerade Ida-Holly lite i snön idag, gick jättebra! Dock är det lite halt under snön på ridbanan (???), så det blir bara trav. Förhoppningsvis blir det rida av framåt helgen till igen. På vägarna är det dock riktigt halt, rider ju med broddar såklart men det har liksom packats ett skikt som ibland lossnar och glider iväg över typ is som ligger under och broddarna når liksom inte igenom för att fästa i backen. Det kanske låter konstigt men det har blivit så på alla vägar häromkring så vi får väl se lite vad det finns för möjligheter...Skitunderlag överallt förutom på fälten...Och jag är väl inte skitpepp på att rida en pigg & busig 3-åring som vilat på ett gigantiskt fält, hehe. 
 
Känns riktigt tråkigt att blogga just nu. Finns inget intressant att skriva om känns det som men det brukar vända fort så jag hoppas på det denna gången också. Nä, nu ska jag sluta klaga! 
 


ONSDAG

Godmorgon! Igår var jag ledig men idag är det vikariejobb som gäller. När jag kommer hem ska stallet göras, Ida-Holly ska longeras lite lätt tänkte jag och så ska transporten packas för i kväll ska jag & Palle åka och hoppträna för Sofia. Det var länge sedan, så det ska bli riktigt roligt. 
 
Sist som jag tränade för Sofia med Palle, över ett år sedan! 


MIN TISDAG

Gokväll!
 
Det har verkligen varit SÅ kallt idag. Minus 10 grader, snöigt och blåst massor, svinkallt med andra ord. Första hästen ut idag var iallafall lilla Melker. Tredje gången med ryttare och idag skrittade vi lite mer än vad vi gjorde sist. En liten liten skrittrunda blev det. Gick jättebra så det var riktigt roligt. Vädret var verkligen så himla dåligt så vi hoppade över att rida Diva som jag egentligen skulle ha ridit också. 
 
Efter att jag varit hos Maria så åkte jag till stan och kirrade ett ärende, när jag kom hem åt jag lunch och begav mig sedan ut för att fixa stall + djur samt rida Palle. Det blåste så mycket att jag knappt kunde titta och när vi väl kom fram till fältet vi skulle rida på så var det en stor flock med vildsvin där. De uppfattade aldrig oss men Palle blev riktigt överrumplad & rädd. Han försökte att gå hem med mig efter det men halvvägs hem så kunde jag vända honom åt rätt håll och åtminstone rida några varv på ett annat fält. Kändes jättebra så gårdagens ridpass gav uppenbarligen resultat! 
 
 
Dolly var sist ut idag! Blev ett ridpass i snön och hon var superfin! Vänster galopp som hon haft svårt för väldigt länge men som blivit avsevärt mycket bättre fick ytterligare en skjuts i rätt riktning av snön vi red i. Den blev verkligen superfin, stora & runda språng. 
 
Jag & Dolly för några veckor sedan, första ridpasset efter vintervila. 
 
Nu ska jag äta och försöka att tina upp mig själv, hörs imorgon igen!