DAGENS RIDPASS - DODO

Dodo blir bara bättre och bättre för varje gång. Idag ytterligare lite mer lösgjord & bärig. Går ganska stadigt i form nu i både skritt, trav och galopp. Skritt och galopp är lättast. I galoppen har jag lättare att få honom att sätta sig lite mer, i traven blir det lite mycket vikt på frambenen men han går ändå fint. En fin överlinje & ryggverksamhet. Så himla kul att han utvecklas så fort och han är så himla känslig att rida, på ett bra sätt. Ägare Jennas förtjänst.
 
Dodo kan vara lite tittig på hinder, inget onormalt för en häst som hoppat så pass lite. Innan kunde det vara utmanande att ändra från räcke till oxer. Men det har blivit så pass mycket bättre så idag var det dags att ta det hela lite längre. Hade två stora svarta hinkar, först vi sidan av hindret och sedan under hindret fast precis vid hinderstödet som vi bitvis flyttade mer i mitten utav hindret. Dels för att inte smälla på med för mycket på en gång men också för att dessa små förändringar också är väldigt bra träning eftersom att det är något som han reagerat på innan. En kombination utav att han blivit bättre & kanske att han var på modigt humör idag gjorde att han hoppade helt klockrent över, varenda gång. Superduktig!
 
Fina Dodo & jag på hoppträning för ca 1,5 månad sedan.


MIN FREDAG

Hej igen! Hoppas att ni har haft en bra fredag. Min dag har rullat på väldigt snabbt. Massagen idag gjorde verkligen underverk och jag känner mig så mycket bättre i kroppen nu. Jag har vanligtvis inte ont någonstans men nu det senaste har jag känt mig lite spänd och stel i vänster axel men det känner jag inget av nu. Skönt😄
 
Palle fick sig en välförtjänt skrittrunda i skogen idag som jag nämnde i morgonens inlägg. Dodo fick jobba lite mer, han var superduper fin och jag tänkte att jag kunde berätta lite mer ingående om dagens ridpass med honom i ett eget inlägg.
 
Nu ska jag äta bananpannkakor framför TV:n och planera upp morgondagen litegranna för då åker jag och Johanna på clinic för Carl Hester i Strömsholm!
 


DAGENS PLANER & LITE KÄNSLOR

God morgon! Förutom alla vardagliga sysslor så ska jag idag skritta en sväng på Palle. Låg & lång form och bara sträcka på benen efter gårdagens dressyrträning. Dodo ska ridas, som vanligt med inslag av markarbete/hoppning men exakt vad har jag inte riktigt bestämt ännu. Ska iallafall att bli kul att rida honom igen, två veckor sedan sist.
 
Dessutom ska jag på massage idag också. Nu under morgonen/förmiddagen, hästarna & resten utav dagens göromål kommer jag att göra efter det. Ser massage & träning utöver ridningen som en investering till att kunna bli en bättre ryttare utan att man behöver sitta på hästryggen. Ibland känns det dock som om jag investerar & investerar fast med en realtivt låg utdelning... Vissa dagar känner jag att jag hade viljat så mycket mer, varit mycket duktigare och haft fler samt större framgångar. Men jag får även inse att jag inte suttit på den typen utav hästar. Palle är den häst som varit mest utbildad utav dem jag haft (om vi bortser från Lucky men han var ju en "problemponny") och då var han ändå 5 (!) år när jag köpte honom så han var ju inte alls färdig. Faktum är att de ponnysarna jag hade efter min B-ponny Virvla fram tills dess att jag köpte Palle inte var några jag ägde själv. Lucky fick jag, räddad från slakt och Lexie utbildade jag i hennes ungponnyår tills dess att jag växte ur henne och hon såldes.
 
Jag har lärt mig massor utav alla ponnys/hästar jag haft och jag är superglad att just de har format mig som ryttare. Så jag ångrar absolut inget men ibland känner jag bara att jag hade viljat mer. Menmen, jag är också samtidigt otroligt glad & tacksam för den biten jag kommit tack vare min familj och mig själv. För visst har jag kämpat och ridit minst en häst varje dag år in och år ut sedan jag var liten. Men det har också varit skitkul (såklart) och jag älskar ju hästar och jag älskar att utveckla min kunskap om hästar, ridsport och utveckla mig själv samt hästarna. Mitt främsta mål är att jag en dag kan vara en riktig hästmänniska med erfarenhet och någon som många anser vara en duktig ryttare, vilket enligt mig inte alls behöver höra ihop med tävlingsresultat.
 
Jag tror att detta är en känsla som kan bli när man som jag är en tävlingsmänniska men också en person som ständigt vill utvecklas även om jag också har blivit ganska bra på att vara nöjd. Nöjd men inte mätt.