OM JOBB

Har jobbat på högstadiet både måndag, tisdag och idag, onsdag. Det har varit roligt😀 Jobbar ju som lärarvikarie, tror de flesta utav er vet det. Allt i från dagis, eller förskola som det nu heter till högstadiet. Det underbara är att jag jobbat med det i ett år nu och har varit på de flesta ställena. På vissa ställen har jag varit många gånger och det är väldigt skönt nu när man börjar känna sig hemma på flera olika arbetsplatser. Oftast får jag jobb där jag jobbat mycket innan, blir mycket smidigare när man känner till både barn, personal och platsen. Både för mig och andra😊

Utöver detta så städar jag även en gång i veckan och så rider jag ju även andras hästar så där trillar det in några kronor också, det täcker mycket utav mina träningskostnader. Där har ni min situation just nu, fått några frågor om det med tanke på att jag jobbar både olika dagar och tider. Väldigt lyxigt eftersom jag själv styr över både tider och dagar.

Över till planerna för dagen. Mamma har ridit Palle, passar bra eftersom att jag jobbar lite längre idag. Jag ska rida Dolly och sedan ska jag umgås med Zacke. Imorgon ska jag rida Dodo samt dressyrträna för Ulla med Palle. På fredag jobbar jag i skola igen!👍ATT RIDA OMHOPPNING

Ytterligare ett gäng med bilder från Aneby, denna gången från omhoppningen. Det är något som jag tycker att Palle och jag är ganska bra på att göra. Mina bästa tips för att rida en bra omhoppning är:
 
*Håll huvudet kallt. Det man inte behärskar på träning ska man inte heller göra på tävling. Låt det inte gå fortare och fortare, det brukar snabbt resulterade i nedslag eller onödiga missar.
 
*En jämn rytm och korta vägar är i regel det mest effektiva sättet att bli vinnaren. Så stressa inte iväg, att ligga kvar i samma tempo som i grundomgången kan man vinna många tävlingar på om man planerar sina vägar.
 
*Planera hur du ska rida i förväg, kanske är du och din häst bättre eller sämre på en viss typ utav svängar. 
 
*Öva på att rida omhoppningssvängar på träning, samt rida diagonalt på hinder och kanske ta bort ett galoppsprång på linjer. Börja inte för svårt, ha låga hinder så att det känns tryggt om det inte skulle gå precis som tänkt.
 
Hoppar snett över oxern för att tjäna in tid.
 
Vi har inte landat ännu men ni kan se på både Palle och mig att vi är helt på det klara med att vi ska åt höger efter landningen.
 
 Över sista hindret.
 
Jag har sagt det innan men jag säger det igen. Fotograf är Jenna Lindstedt och hon fotade alla ekipage i Aneby. Ni hittar bilderna på alla andra ryttare HÄÄÄR och kontakt till Jenna är: jenna.lindstedt@telia.com