HUR HÄRLIGT?😍

 
Några klipp från kvällens hoppträning. På gräs & i härlig kvällssol sista maj 2018. Så himla underbart! De två sista klippen är från den avslutande banan som vi red. Jag hoppade den ganska lågt. Han var lite tittig idag på grund av skuggorna, det gjorde honom lite spänd och jag i min tur fick då lite problem med dragläget precis i början av banan. Vi tog om de första hindren någon gång och sedan flöt det på jättebra & känslan satt där.
 
På de andra hästarna jag rider finns det tydliga saker att förbättra. Det är väldigt tydligt vad som brister och jag jobbar dem utefter det. Palle & jag kan såklart förbättra oss väldigt mycket mer men vi har de stora delarna på plats. Vi har ridit så mycket ihop att banhoppning på honom handlar mycket om att hitta "känslan" & finlir för min egen del. Det kan vara lättare sagt än gjort. Han är så lyhörd för vad jag bara tänker och blir lätt osäker om jag gör något jag inte brukar, det gör det svårt vissa dagar. 
 
Nöjd med dagens träning. Förutom den lite trassliga/spända biten tycker jag att det kändes riktigt bra.


TANKAR OM HELGEN

Laddar just nu upp inför kvällens hoppträning. Ska snart är gå ut och göra iordning allt för avfärd! Förmodligen kommer jag att åka själv idag😊
 
När jag kom hem 15.00 idag gick jag direkt ut till stallet och förberedde inför kvällens insläpp (foder, mockning osv). Hann även med att putsa det som ska med på treårstestet på lördag. Skönt, för jag insåg att det skulle bli lite tajt med tiden imorgon. Det räcker med att styra med nedpackning av alla saker då, alltifrån utrustning till mat & vatten. Är ju inte fruktansvärt mycket mer saker än på en vanlig tävling men jag känner att jag vill göra detta extra noga & bocka av saker för sak på min lista eftersom att detta inte går på någon gammal rutin, det är ju vårat första treårstest! 
 
Jag är lite nervös faktiskt. Inte över vad hon kommer att få för poäng. Utan att vi ska komma iväg (räcker ju med ett svullet ben eller ett sår för att man ska behöva stanna hemma just den dagen), att tidsplanen inte går som tänkt, att man glömmer något, exakt hur allt går till...allt detdär runt omkring helt enkelt. 
 
Hursomhelst, imorgon har jag ca 1,5 timme på mig att packa samt kanske fixa lite med Ida-Holly. Men tänker göra iordning henne ordentligt morgonen samma dag. Efter packningen imorgon ska jag & Zacke åka iväg och grilla samt bada. Tror det kommer bli en toppenfredag! 
 
På lördagen är det sedan treårstest och på eftermiddag/kväll så ska vi åka iväg & fira en vän till familjen som fyller år. Jag hoppas jag kan klämma in Palle där någonstans med🤔 Annars får jag rida igenom honom lite mer på tävlingsdagen, för på söndag ska vi starta en 115-klass. Förhoppningsvis kan vi åka så pass sent att jag kan tävlingsfixa samma dag som vi åker. Tror det kommer att passa bäst! 
 
Fina Dollan från förra veckans ridpass. Detta är nog min favoritbild av de som togs, om vi bortser från min sits. 


FRÅN DEN ENA KLÄNNINGEN TILL DEN ANDRA

 
Jag har nästan aldrig fått användning av mina riktigt somriga kläder på jobbet. Men nu används de för fullt och det är ett måste, det har varit SÅ varmt och verkar nästan vara minst lika varmt inne i klassrummen efter denna värmebölja. Och skolgårdar, det blir så sjukt varmt på dem dagar som dessa. Måste vara asfalten som gör det. 
 
Jag har jobbat på samma ställe hela veckan (var även där förra veckan). Imorgon ska jag till ett annat ställe men ska kommer att återvända till posten jag haft denhär veckan några dagar nästa vecka med. Jag har haft det väldigt lyxigt de senaste veckorna, vetat långt i förväg vad jag ska göra & vad jag har för tider. Långt ifrån en självklarhet för en vikarie. 
 
Idag slutar jag 14.30 och som jag nämde igår är det hoppträning idag, klockan 19.00 i kväll så jag behöver inte stressa med att fixa stall, packa & göra iordning samt brodda. Det är vad denna torsdag bjuder på. Hoppas ni får en riktigt bra dag!