ISGATA

Halkan kom som en blixt igår och har tyvärr stannat hemma hos mig. Fått grusa mellan hagen & stallet och någon ridtur blev det inte idag. Jag hade behövt brodda. Och att rengöra, gänga och försöka få i broddar i skor som varit på i 7 veckor medans mörkret föll hade jag verkligen inte lust med. Istället gjorde jag bara stallet när jag kom hem från dagens jobb och gav dem mer mat i hagen, slängde i en tvätt, åt lite och ska nu försöka att städa mitt rum lite innan jag beger mig mot stan för att beta av veckans städjobb. Efter det blir det fredagsmys för hela slanten, hoppas att ni får en fortsatt bra dag & trevlig helg!
 


HÅLLIDEJS BETT

Stubben Golden Wing, storlek 11.5. Detta var bettet som jag började använda direkt när hon kom hit och det verkar hon trivas mycket bra på. Ett ganska dyrt bett som Palle aldrig gillade, men Linus trivdes bra på detta och så även Ida-Holly, kul att det kommer till användning. 
 
Stubben Sweet Copper storlek 11.5. Jag vågade inte ha Golden Wing-bettet på treårstestet då det inte stod i klartext att det var tillåtet och då köpte jag detta bettet som är väldigt likt. Det är små marginaler & dagsform men jag upplever att detta kan vara hennes favoritbett. Trots att det smalt & nätt så finns det en annan tygnd i det här bettet, och det verkar hon gilla. 
 
Tvådelat bett med parerstänger/full cheek-bett, storlek 11.5. 
 
Gummiklätt smalt & nätt tvådelat bett. Väldigt lätt. Storlek 11.5. 
 
Detta är betten som jag ridit & rider Ida-Holly med. Ida-Holly är ju inte så mycket riden än. I famtiden kanske man bara kommer att använda ett bett. Kanske något utav dessa eller något helt annat. Sådant kan ju ändras under tiden. Men jag upplever att hon trivs väldigt bra på de guldiga betten ovan så de har vi helt klart använt mest. De är tvådelade, kan inte nypas i mungipan, tar ganska lite plats men har ändå lite vikt. Även det silvriga bettet har liknande egenskaper och hon har känts fin på det med. Gummibettet har jag bara ridit ett fåtal gånger med än så länge, och bara på lugna uteritter så jag vet inte riktigt vad hon tycker om det ännu. 


GOD MORGON FREDAG

 
Några bilder från gårdagens promenad med hundarna. Vi gick på ett ställe som ligger ganska nära hemma men som Cassie inte varit på och Bessie har nog inte gått där på flera år så det blev som ett äventyr för dem. Som de älskar. Springa runt, undersöka, nosa, kort & gott vara hundar och göra det som hundar gör. Det var en härlig promenad även för mig, mysigt. 
 
Hursomhelst, fredag idag och det står jobb på schemat. Hinner förmodligen ta en skrittur på Palle i eftermiddag så det har jag planerat. Annars ser detta ut som en ganska oplanerad fredag. Så det blir en lugn fredag med fredagsmys tillsammans med Zacke och familjen om inget annat dyker upp. Imorgon däremot ska vi ut & äta eftersom att gammelmormor fyller 90 år. Ska bli trevligt!