SNABB UPDATE

Hej på er! Hoppas att ni har haft en fin dag! 
 
Jag vaknade upp hos Zacke i morse och vi har bara tagit det lugnt. Vi promenerade med hundarna och åt sedan lunch på pizzerian. 
 
Sedan åkte jag hem för lite födelsedagsfirande. Mamma fyller år <3 Så jag och min syster lagade trerätters. Jag är kass på att laga mat, men det gick faktiskt bra, hade ju syster till hjälp, hehe. I present utav mig fick mamma ett tagelarmband gjort på Eolus tagel. Jättefint tycker jag faktiskt att det blev, snabb och bra leverans också. 
 
I morgon är det tävling som gäller. Hoppar en 120-klass i Linköping. Så det blir att kika över grejorna i kväll eller ev. imon som ska med och putsa till dem lite och sådära. Standardrutinerna inför tävling helt enkelt :) 
 
Nu har precis mormor och morfar kommit hit med tårta. Så nu ska jag dra mig härifrån, vi hörs hörreni! 
 
 Armbandet är från "Hästbling".


TVÅDELAT MYLER, KLASS 1 - UTVÄRDERING

 
För ett tag sedan köpte jag ett Mylerbett. Ett tvådelat Mylerbett med fasta ringar och med en liten tungfrihet. Deras lägsta port, de själva kallar det för klass 1. 
 
Jag köpte detta bettet eftersom att jag ville testa något som var lite annorlunda på Palle. Jag gillar att övergången till mittdelen är väldigt finlemmad. Jag gillar att bettet är lite smalare fast att det ändå finns lite tyngd i det. Tittar man in i munnen när bettet ligger där så tycker jag att det följer munnens form på ett helt annat sätt och de fasta ringarna är mjuka mot hästens mungipor. Jag fick en känsla för att det skulle passa Palle helt enkelt. 
 
Och jag hade rätt. Palle kan vara lite svår att få ett ordentligt sug på i handen i dressyren. På hans tvådelade baucherbett funkar han mycket bra men jag får en lite stum känsla. På detta upplever jag att han trivs bra på och känslan på detta bett efter en bra uppvärming har varit det bästa jag någonsin känt på Palle hittills. Han vågar verkligen ta tag i bettet. Jag har ju berättat att han har kännts så himla fin i markarbetet och dressyren nu det senaste och känslan beror delvis på detta bettet. Så från och med nu så är detta vårat nya trimm/markarbetsbett. 
 
Jag planerar att fortsätta ha baucherbettet på dressyrtävlingar samt viktigare träningar i dressyr för jag har faktiskt ingen aning om hurvida man får tävla på detta bettet i dressyren? Någon som vet? 
 
Eftersom att Corven inte har varit igång på grund utav oturliga omständigheter som med sparken så har jag inte kunnat testa det på honom. Hoppas på att kunna göra det snart! 


SLUTA VARA ELAKA MOT ERA HÄSTAR

Vet ni vad jag avskyr allra mest? Jo, jag avskyr när människor rider dåligt och sedan bestraffar hästen för det. Lägger hästen käpprätt åt skogen och sedan piskar upp den för att den inte hoppar. INTE OKEJ. Förstår inte hur svårt det ska vara. Det är det värsta jag vet. De borde vara glada att deras hästar har självbevarelsedrift och ryttarna borde acceptera att ibland blir det inte som man tänkt sig, bara att vara glad och försöka igen. Skrämmande vanligt är detta fenomenet också för den delen, riktigt dåligt. 
 
Att bete sig på det sättet är inte bara elakt mot djuret i sig utan ger också en jäkligt dålig reklam för både dig själv och sporten i sig. Ni som gör detta....jag förstår verkligen inte...hur kan man bestraffa en häst för att faktiskt göra det som är allra klokast istället för att cykla igenom ett hinder? Vill ni hellre att hästen ska slå sig eller hamna mitt i hindret? Bara en liten fundering. Bestraffa aldrig din häst för det som är DITT misstag. 
 
Blir ett aggressivt inlägg detta känner jag, men förstår inte riktigt hur tankarna går när man beter sig så. Vet ni?
 
Lättar upp med lite bilder där det kanske inte riktigt går som det var tänkt ;) Enjoy!