STATUSEN JUST NU

Just nu är det lite segt på hästfronten det måste jag ju erkänna. Tänker rida en sväng på Palle imon. Lite mer trav denna gång och känna efter om han är fit for fight igen. Han kändes väldigt fin i söndags även om vi mest skrittade då. Däremot är ögat lite sämre och jag hoppas att det inte blir värre. Han ska på återbesök på fredag så efter det vet jag lite mer om planen med honom...
 
Annars så ska Linus fortsätta att tränas från backen nu. Så himla tråkigt väder bara. Stenhårt med isfläckar. Dessutom har det kommit en millimeter snö nu så att man inte ser isfläckarna. Denna vintern har verkligen varit bland de sämsta på länge när det kommer till möjlighet att motionera hästarna. 
 
På torsdag ska jag åtminstone rida endel, blir nog 3-4 hästar då. Skulle ridit Diva imon men det blir på torsdag istället. Det blir kul! Dessutom har jag börjat att markera massor utav tävlingar nu i TDB till Diva & Merry.
 
Annars då? Jag ska snart ställa mig i duschen och duscha riktigt VARMT! Är lite förkyld & frusen så det gör nog susen. Lite senare kommer Zacke hit och imorgon är det jobb som gäller igen, men det är faktiskt sista jobbdagen för denna veckan. På torsdag har ju jag min "rid-dag" och på fredag är det Skara som gäller, som sagt.
 
Älskar denna bilden på mig & Linus. Så himla snäll & gosig häst💓
Foto: Jenna Lindstedt


10 MINUTERS PARAPLYTRÄNING

Idag invigde vi paraplyet. Linus är en känslig häst som har lätt till flykt. Och han är lite rädd för vissa moment som gör att han inte är riktigt trygg med att ha ryttare på ryggen. Därför har jag valt att backa tillbaka för att jobba med det som gör honom rädd vilket är saker som kommer in i synfältet samt föremål högt upp, som till exempel en ryttare, täckespåtagning eller om du bara står på backen & sträcker upp båda armarna i luften till exempel. 
 
Under de två månaderna som vi nu har haft Linus så har han gjort stora framsteg! Man får vara lite påhittig och nu känns som att nya grejer inte alls är lika "big deal" längre. Dels för att han har landat här hos oss men också för att han litar mer på mig. Han behöver helt enkelt lite extra tid.
 
Här kommer det ett gäng bilder från dagens lilla träning:
Linus första möte med paraplyet. 
 
Lite obehagligt att ha det på sig, då började han att gå. Eftersom det inte vara nära panik på något vis håller jag bara kvar det och ber honom att stanna. 
 
Det tog något varv eller två men direkt när han stannar får han godis & beröm.
 
Lite läskigt igen. Linus vet att han ska stanna men lutar sig så långt det bara går, haha. Men väldigt duktig här ändå som stannar kvar utan att jag behöver röra honom.
 
Duktig!
 
Saker som fladdrar högt upp är Linus rädd för och det är framförallt det som han behöver träna på.
 
Efter ca 5 minuter kunde jag hålla paraplyet högt och hoppa med det bredvid honom. Dessutom vilar han ett bakben. Träningen går framåt! Dessutom kunde jag fälla upp och ner paraplyet utan någon större reaktion.