SPEEDWAY & en MYCKET konstig grej

 
Gokväll alla! På Speedway just nu. Plockade upp mobilen och fick en sjukt konstigt upptäckt! Nämligen att "jag" kommenterat andra bloggar som jag INTE kommenterat. Sjukt konstigt. Bytte just lösenord illa kvickt. Snälla säg till om ni får något konstigt från mig eller har varit med om något liknande, blogg.se har krånglat mycket det senaste men detta är ju annorlunda än vanligt krångel....


DAGENS HOPPTRÄNING + ny nosgrimma

 
Imorse ringde klockan vid 07.00 och strax efter 08.00 hade vi börjat rulla mot Jens. Vi värmde upp med att "hoppa" över upphöjda bommar (bommar på sockerbitar). Palle var så fin. Super i formen & kvar i formen över de små hoppen som mer ska tänkas som ett stort runt galoppsprång. Det gick snuskigt bra. Aktiv, på rälsen, mjuk, distanserna satt som ett smäck. Wow, vilken härlig känsla. 
 
Sedan gick vi över till lite mer hoppning. Med lite banor, som vanligt. Började riktigt bra. Tog enstaka språng på 135-140 men annars låg nog banan överlag på ca 110. Han var verkligen galet fin. Men sedan kände jag att jag tappade honom lite i handen, och då tappade jag känslan. Då fick jag problem med särskilt ett hinder. Antingen plockade jag för mycket i honom innan eller så styrde jag ifrån och jag fick lite "skäll" av Jens för att jag styrde ifrån då han tyckte att läget var tillräckligt bra, då kontrade jag med att jag var rädd för att han inte skulle nå ut i kombinationen om jag kom lite kort in (det var en kombination som strulade). Men det höll han inte med om, fick i läxa att tro lite mer på min häst och att jag klarar det. 
 
Jag fick hoppa om denna kombination om & om igen. Palle hoppade den lika glatt varje gång och vi kom mer eller mindre bra på den varje gång men Jens gav sig inte förens jag kunde ta mig an den precis lika bra (med mer flyt & självförtroende) som de andra hinderna.  Men även det satt på slutet, så nyttig träning för mig idag. Väldigt givande för min del idag och Palle kändes på topp! Länge sedan han hoppade så fint som idag. 
 
Trots att jag tränade vid 9-10 på morgonen var det supervarmt. Palle fick en dusch när vi kom hem och just nu står han inne i stallet och vilar.
 
 
Har fått en ny nosgrimma i samlingen (begagnad men ny). En repnosgrimma! Jag tycker att det är så fint men jag har varit lite tveksam till dem då de känns lite hårda & skarpa. Men repet på denna är väldigt "slätt" & ganska mjukt. Så länge man inte snörar ihop käften på hästen så kan jag inte tänka mig att det skulle vara så mycket värre än en vanlig. Har även ett par nya men även dem begagnade ridbyxor att hämta ut på Willys. Sliter så sjukt mycket på mina ridbyxor, hoppashoppas dessa passar. Behöver ett par till (med grip) i garderoben. 
 
Nu ska jag iväg och rida Melker & Noppe. Beräknar att jag kommer hem ca 16.30 och vid 16.40 ska vi åka mot Målilla för att åka på Speedway. Förhoppnings flyter allt på utan strul så att jag hinner. Hörs!


ETT MINNE + NÄSTA TÄVLING MED PALLE!

 
Min mest visade video på You-Tube är när jag & Palle vinner LB:1 2015 på 71%. Den har fått 15 tummar upp och över 3000 visningar vilket är mycket för att vara på min kanal. Kan tänka mig att den används till dem som ska öva in LB:1, det brukar nämligen jag göra. Alltså söka fram när någon annan rider programmet jag ska tävla/lära mig. Tips!
 
Jag är fortfarande väldigt nöjd med den prestationen men jag ser också hur mycket bättre vi blivit sedan dess. Vi fick så fina lovord av domaren denna tävlingen som tyckte att jag skulle satsa på att klättra i klasserna i dressyren. Och vi har ju kommit en bit sedan dess. LA:er med vinst & placering och så stadiga ritter i MSV C samt kvalat till MSV B. Men vi kan mer! 
 
Det var kul att hon trodde på oss men mest värmde det när hon sa att det riktigt syntes vilken kärlek & respekt jag hade till min häst och att jag red honom så väl. Det väl ändå bland de finare komplimangerna man kan få.
 
Nästa tävling med Palle blir en dressyrtävling i Vaggeryd vecka 33. Vi ska starta MSV C! Egentligen hade jag viljat starta någon hopptävling innan det vilket var tanken men Eksjö blev ju inställt och det passade inte riktigt rent logistikmässigt att åka till Västervik som annars är ett alternativ. Vi får nöja oss med hoppträningar så länge.